Ca să vedeți că n-am venit cu mâna goală din recenta excursie de documentare/cunoaștere din Germania, vă prezint o minunată mostră de bucătărie asiatică alcătuită ieri pe baza rasolului fiert într-o supă despre care nu voi vorbi mai mult aici. Așadar:
Pentru orezul lipicios e nevoie de orez dintr-un anume soi. E rar pe la noi dar se găsește în unele magazine.
Eu l-am fiert cu puținele fire de șofran pe care le mai aveam în casă.
La două căni de orez am pus patru căni de apă, puțină sare, frunze de busuioc.
Am mai pus în apă câteva semințe de fenicul și de coriandru.
Am lăsat orezul pe foc mic, sub capac. M-am ocupat de carne, care era deja fiartă. Am îndepărtat oasele.
Am pus carnea într-o cratiță. Peste ea, miezul unui avocado.
Magazinele specializate în mirodenii mai aduc (verificați online) pastă pentru curry, roșu, verde ori galben. Cercetați până găsiți. Într-un plic de felul ăsta găsiți cam două linguri de pastă, destul pentru șase porții.
Ca să închei lucrarea am pus o cană de roșii relativ zdrobite (250 ml) peste carne, am adăuat 100 ml apă rece, trei frunze de lime și câteva rondele de arei iute. Am lăsat să dea câteva clocote. Dacă aveam lapte de cocos, puneam. N-am avut.
Adi: unde gasesc sticky rice in Bucuresti, stii vreun loc?
Mersi mult
dragonul roșu