Marsala gelato

477

Marsala e un vin italienesc licoros pe care nu-mi place să- beau dar pe care-l iubesc de-a dreptul când vine vorba să-l pun în deserturi sau să-l torn peste unele fripturi. Cât despre gelato, e bine să știm că nu-i totuna cu înghețata pe care o cumpărăm din supermarket ori de la aparatul din colțul străzii (o diferență ar fi că are ceva mai puțină grăsime, o altă diferență e aceea că gelato conține mult mai puțin aer, înglobat prin malaxarea la viteză redusă). Gelato e, dacă vreți, mai mult o înghețată de casă decât una industrială. În week-end am combinat două dintre lucrurile mele preferate, Marsala și ciocolata neagră, într-o înghețată care ne-a plăcut.

nemoxPentru 6 porții generoase am topit 180 de grame de ciocolată neagră (55% cacao) cu 150 ml smântână dulce pentru frișcă și am turnat 200 ml lapte de 3,5% grăsime peste amestecul acesta. Am lăsat pe foc mic până s-a înfierbântat laptele apoi am stins focul.

gelatoAm bătut 3 gălbenușuri cu 3 linguri de zahăr pudră, până am obținut o spumă moale. Am turnat laptele cu ciocolată, destul de cald încă, peste gălbenușuri. Am amestecat mereu. Am lăsat apoi compoziția să se răcească și am înglobat în ea 100 de mililitri de Marsala.

gelatoAm turnat compoziția în cuva mașinii de înghețată și am rulat programul. Adică am apăsat cele două butoane. După 30 de minute aveam o înghețată de casă cremoasă, fină, aromată perfect.

gelatoAm lăsat-o în congelator o oră îninte de a o mânca (poate fi mâncată imediat dar dacă stă în congelator poți să faci globuri ori alte forme).

gelatoAm completat aromele cu piper roz și busuioc proapăt. Foarte bun!

gelatoSă fiți sănătoși.

Join the Conversation

  1. Sa fii si tu sanatos, Adi, si multumiri pentru reteta asta grozava ! Marsala nu am si nu am baut, in schimb am o alta licoare italieneasca despre care cred ca va merge grozav la inghetata, Limoncello. Poate inghetata de lamaie ar fi mai potrivita decat cea de ciocolata. Ai o reteta ?

  2. Salut Adi. O intrebare daca se poate – ai ideea de unde se poate cumpara in Cluj acest vin Marsala? Merci mult.

  3. Ceau Adi.Daca nu am masinaria asta de inghetata, cu ce mai as’i mai putea sa amestec compozitia? ma gandesc ca,cu blander nu ca ii prea rapid…..poate mixer pe cea mai mica viteza?…mersi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close