Și, călare pe un val termic, apare luna August care își golește din desagă porumbul și ardeii grași. În curând ne apucăm de zacuscă și ardei copți, dar până atunci m-am gândit să asociez cele menționate mai sus într-o supă cremoasă și cu texturi crocante.
Pentru a face această supă de ardei și porumb, am început prin a tăia de pe cocean boabele de porumb în lapte. De asemenea, am tocat legumele și am tăiat mărunt câteva felii de bacon. Acestea din urmă le-am pus într-o cratiță și la foc mic am așteptat ca bucățile de bacon să-și lase toată grăsimea și să se rumenească. Am scos carnea din tigaie și am așezat-o pe un prosop de hârtie, după care am călit ceapa tocată mărunt și ardeiul tăiat cubulețe în grăsimea rămasă, adăugând și o lingură de boia.
După ce s-au călit legumele, am adăugat supă de pui, un cartof mare tăiat cubulețe, trei sferturi din boabele de porumb și cocenii, pe care nu i-am aruncat, ci i-am folosit pentru a da un plus de gust supei. Toate acestea le-am lăsat la foc foarte mic până s-au fiert cartofii.
În acest răstimp, într-o tigaie încinsă am aruncat restul de boabe de porumb, le-am asezonat cu sare din belșug, le-am rumenit și le-am scos pe un prosop de hârtie să se răcească.
După o oră de fierbere, am aruncat cocenii și am împărțit supa în două, având grijă ca toate bucățile de cartof să ajungă în același vas. Am pasat jumătatea ce conținea cartofii cu un blender vertical după care am încorporat crema în supa rămasă pe foc.
Am servit supa caldă, garnisită cu bucăți de bacon crocant si boabe de porumb trase la tigaie.
Cantități pentru 4 porții:
2 știuleți de porumb
2l supă de pui
1 ardei gras
1 cartof mare
½ ceapă
1 linguriță boia
sare după gust
Text&Foto: Vladimir Marian
Am mancat asa ceva in Germania. Visam la reteta asta de cativa ani. Nici nu stii ce surpriza mi-ai facut! Iti multumesc!
Îmi place să fac surprize ;)
Tocmai am incercat reteta si are un gust impecabil. Nu am folosit boia pentru ca nu o agreez, dar nu a impietat asupra gustului.
Mă bucur că a ieșit
Tocmai ce am terminat de gatit.
Este exceptionala!
Multumim de reteta!
Să vă fie de bine! :)