Re-sTart!

325

Salutare.

Bine ne-am regăsit în luna lui cuptor, perioadă în care majoritatea oamenilor îşi iau concediu pentru a se odihni, pentru a se distra şi de ce nu, pentru a se răsfăţa. Chiar dacă alegeţi să mâncaţi ceva deosebit sau să beţi ceva de calitate, un lucru este sigur: ambele lucruri au ceva în comun – un element fără de care, nu am percepe aromele atât de bine şi care este (sau ar trebui să fie) nelipsit din orice preparat, fie el de bar sau de bucătărie.

În reţeta de mai jos o să descoperiţi un ingredient mai puţin obişnuit pentru un cocktail, dar nu vă speriaţi: sarea în bucate se pune de pe vremea lui Petre Ispirescu, aşa că de ce nu am pune-o şi într-un cocktail? Într-un preparat culinar, sarea are rolul de a potenţa aromele, de a scoate în evidenţă nuanţe care poate nu ar fi sesizate atlfel, iar lumea barului nu este străină de acest procedeu.

Se foloseşte sarea în cocktail-uri de mai bine de 160 de ani tocmai din acest motiv, dar atenţie, nu la orice cocktail! Doar acelea care sunt fructate, aromate şi care au nevoie câteodată de o “mică încurajare”.

cocktail-zmeura

Re-sTart!

Pahar: coupette, prerăcit

Decor: nucşoară proaspăt rasă

Metodă: shake (agitare energică)

Ingrediente:

10-12 bucăţi de zmeură proaspătă

40 ml vodka

20 ml lichior de ardei chili

20 ml suc proaspăt de lime

80 ml suc de afine

2 picături soluţie salină*

* Soluţie salină – pentru a prepara această soluţie aveţi nevoie de 2 părţi egale de apă şi sare de calitate (eu am folosit sare de Himalaya) şi nu uitaţi să cântăriţi înainte fiecare ingredient!

cocktail-zmeuraMod de preparare:

Adăugaţi zmeura, sucul de lime şi lichiorul de ardei în vasul de amestec.

cocktail-zmeura

cocktail-zmeuraZdrobiţi zmeura cu o lingură de lemn până ce este extras sucul din ea, adăugaţi restul ingredientelor şi gheaţa.

cocktail-zmeura

cocktail-zmeura

cocktail-zmeuraAgitaţi bine până ce mixul este bine omogenizat, răcit, diluat şi aerat. cocktail-zmeura

Strecuraţi tot conţinutul printr-o strecurătoare fină în vasul de servire şi turnaţi în paharul prerăcit. Adăugaţi decorul şi serviţi!cocktail-zmeura

Spor la (de)gustat,

Text: Mihai Fetcu

www.bardome.ro

Foto: Aura Petrașcu

alist

Join the Conversation

  1. gabriel says:

    Interesanta reteta, este de incercat. Partea cu sarea in cocktail-uri nu o stiam, dar o sa folosesc o sare de mai buna calitate, cea de la Slanic Prahova, are 99% puritate.

    1. Bună Gabriel! Mulţumesc pentru comentariu! Nu ştiam de sarea de la Slănic Prahova dar o voi încerca cu siguranţă! Mulţumesc şi spor la treabă! :>

  2. Lichior de ardei chili. Asta nu am. Ce frumoasa e razatoarea aia mica. Stiam de sare, am baut in Grecia si ma tot miram ca pune barmanul un praf in ele. Am intrebat si punea sare. Am testat si fara sare acelasi preparat. E fad!

    1. Bună Petruţa! Mulţumesc pentru mesaj! Dacă nu găseşti lichior, îl poţi face tu. Dacă nu te descurci, dă-mi de veste! Spor în toate! :>

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close