Cum pregătești un pui la cuptor – rețeta simplă și rapidă

14.3K

Iată că a venit rândul celui de al 2lea articol despre pregătirea cărnii de pui. Astăzi vă povestesc despre cei cinci pași prin care puteți să pregătiți un pui la cuptor, ca să iasă fraged și suculent, totuși cu o crusta crocantă. Vă mai las și o rețetă simplă, pe care vă îndemn să o încercați ca să vedeți că dau sfaturi bune, nu doar povestesc așa, de dragul de a povesti. 

Cei cinci pași prin care poți să pregătești un pui la cuptor

cum pregătești puiul
  1. Când pui puiul în tavă, acoperă-l bine cu o hârtie de copt sau cu o folie de aluminiu. Își va lua gustul tuturor condimentelor, fără să fie uscat și fad. Apoi așteaptă până se rumenește bine, adică până capătă culoarea arămiu-închis, spre negru (e semn că mirodeniile de la suprafață s-au ars ușor și crusta a căpătat gustul potrivit).
  2. Când pregătești un pui întreg la cuptor, condimentează carnea și pe exterior, dar și în interior cu sare grunjoasă și piper. Umple-l cu sferturi de măr și de lămâie. Leagă puiul ca să se coacă uniform. 
  3. Crestează carnea de pui înainte să o pui în cuptor. Astfel sosul o să pătrundă mai bine în carne, dar asta ajuta și la păstrarea sucurilor naturale din aceasta. 
  4. Nu găti carnea la cuptor dezosată sau fără piele. Atât osul, cât și pielea ajută la păstrarea sucurilor în carne și implicit a gustului și texturii. 
  5. Nu trece peste marinarea cărnii. Chiar dacă încerci să economisești timp, vei avea parte de o bucată de carne uscată, fără arome.

O rețetă rapidă și simplă pentru un pui suculent: 

pui suculent la cuptor

Ia un vas ceva mai adânc (o tavă, o oală sau cratiță termorezistentă). În ea pui morcovi rondele, ceapă tăiată în bucăți mari, roșii cherry, o lingură de ulei, 100 de mililitri de vin alb sau rose, câteva rămurele de cimbru. Peste toate acestea așează un pui. Condimentează puiul cu sare grunjoasă și piper în interior și exterior, unde pui și un cubuleț de unt. 

Ia o bucată de hârtie de copt pe care o șifonezi, apoi o așezi direct peste pui pentru a împiedica evaporarea. Așează un capac peste vas și pune-l în cuptorul încălzit la 150 de grade Celsius. După 45 de minute ia capacul și foaia de copt. Stropește pasărea cu zeama în care stă și mărește temperatura la 190 – 200 de grade Celsius. Mai ține vasul în cuptor 10-12 minute, cât să se rumenească frumos puiul. Carnea iese de fiecare dată zemoasă și gustoasă, crusta crocantă și întinsă. 

Adrian Hădean.

Alte rețete cu carne de pui găsiți și aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close