Dragii mei, și de data aceasta am pentru voi o rețetă simplă, corect. Știți deja că toate rețetele pe care vi le arăt sunt simple sau extrem de simple. De ce să ne complicăm viața aiurea?! Și ca să nu întrerup șirul mâncărurilor cu pui, vă prezint un fel, care pe lângă carnea de pui marinată în iaurt, mai are și mazăre și încă ceva legume, multe mirodenii, toate la tigaie fain frumos..și cam atât de simplă o să fie rețeta de azi. O să declar această săptămână – Săptămâna rețetelor cu pui – pentru ca v-am arătat, atât eu, cât și internele de anul acesta, o varietate de mâncăruri bazate pe carnea de pui. Aveți de unde să alegeți acum. Așadar, pentru azi, pentru voi – Pui cu mazăre. Dar hai să facem mâncare, că vorba aia..
Ingrediente pentru Pui cu mazăre
- Carne de pui – piept
- Iaurt
- Mirodenii (paprika afumată, sare, piper, semine de schinduf, curry, sos de chilli)
- Unt clarifiat + ulei de măsline
- Ceapa
- Usturoi
- Mazăre
- Pastă de roșii
- Apă călduță
- Kimchi
Mod de preparare
Mi-nainte de toate, am pus carnea de pui la marinat în iaurt și amestecul de mirodenii și l-am lăsat să stea așa o vreme, să culeagă toate aromele.
Până carnea a stat la odihnit, am tăiat usturoiul și ceapa și le-am pus la călit in tigaia cu unt clarifiat și câțiva stropi de ulei de măsline. Tot acum am pus si carnea de pui, lăsând-o să se rumenească în tigaia încinsă.
Urmează să pun mazărea și pasta de roșii, o lingură sănătoasă de Kimchi și oleacă de apă călduță.
Am amestecat bine în tigaie, să se îmbine fain aromele, am mai pus niște sare.
La final de tot, niște cozi de ceapa verde, tăiate mărunt. Și cam asta a fost.
S-aveți poftă și să fiți sănătoși!
Mai jos găsiți și rețeta video.
Rețeta este din emisiunea difuzată în data de 18.06.2022
cu toate ca nu imi place mazarea arata foarte bine,multumesc pentru reteta!!