Ze dacs com from ze tracs

446

Cei mai puțin tineri dar încă sprinteni la minte, își pot aminti engleza fostului președinte Iliescu. Mie-mi revine în gând de fiecare dată când gătesc rață. N-am ce face, am fost marcat, asta-i treaba. Totuși, asta nu mă împiedică să mă bucur de rezultatele muncii mele, măcar atunci când nu gătesc rața pentru alții. Ieri am cumpărat patru pulpe de rață pe care m-am gândit să le fac în felul acesta:

Le-am spălat, uscat și apoi frecat cu sare și piper.

Am scurs zeama de pe 300 de grame de fasole fiartă (cea proaspătă, cu bob mare, e 16 lei kilogramul în Cluj, să faci cu nervii, nu alta).

Am spălat bine roșiile, multe și de multe soiuri (o parte din grădină, o parte din alte grădini, adică de la neamuri). Ardeii iuți sunt tot din căpătat, deci cu atât mai buni.

Am uns bine o cratiță rezistentă la cuptor cu untură de rață și am tăvălit pulpele prin untura asta.

Am acoperit pulpele cu roșii, arpagic tocat, busuioc și usturoi. Am pus cratița în cuptorul încins, am redus temepratura la minim și am lăsat pulpele să se coacă în zeama roșiilor și untura despre care vă vorbeeam, preț de trei ceasuri.

Am pus apoi fasolea peste pulpe și am lăsat cratița în cuptor încă un sfert de oră.

A ieșit combinația asta între confit de canard și chili con carne, absolut fabuloasă.

De o încercați, să-mi spuneți cum v-a ieșit. Să fiți sănătoși.

Join the Conversation

  1. Ai impresia ca se plimbă orătănii din alea prin curtea noastră?… Am, în schimb, vreo 20 de iepuri. Ar merge, oare, adaptată?… (cu grăsimea e singura problemă, o iau de unde nu e).

  2. Super reteta, dar ce m-a atras a fost poza cu legume, arata identic cu castronul meu dupa o vizita in gradina proprie. E fain sa ai soiuri diferite in propria ograda, pacat insa ca anul asta recolta de rosii e fff proasta.
    Am o pasare de la tara in congelator, in loc de fasole, as putea folosi alte legume? Merci, Liviana

    1. Adi Hădean Author says:

      da

  3. la cuptor preţ de trei ceasuri?? mi se pare foarte mult, chiar dacă-i raţă.

    1. Adi Hădean Author says:

      Ce zici de opt ore pentru un confit cumsecade?:)

  4. Coucou!
    Miam,miam!Am o rata din tara si ma intrebam cum sa o fac!Buna idee cu confitul!Si am sa cumpar grasime de rata si cu ce imi ramane fac cartofi salardezi!E frig si merge tare bine ze dacs!Ha,ha!
    Merci pentru idee.Ori casoulette?Ei,nu ca ma ingras prea tare,ups!

  5. Sunt foarte curioasa de aceasta reteta…

  6. Cozmin Vasile says:

    Bun, cuptorul meu are temperatura minima 50 de grade. Care ar fi temperatura si intervalul indicat in cazul in care inlocuiesc rata cu niste pulpe de gaina de tara? Multumesc!

  7. Exista vreodata o tomnola ceva, cu posibilitatea de a castiga o invitatie la masa ?:) Sper sa te vedem la Masterchef gatind ceva, Gordon Ramsey mai face cateodata cate o demonstratie de gatit la Masterched SUA.

  8. Neavand pulpe de rata le-am inlocuit cu pulpe de pui de la tara si untura de porc. A iesit foarte bun si asa. Multumesc de idee. O sa incerc si alte retete. Toate par foarte interesante.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close