Brioșe sărate cu brânză cheddar și busuioc

2.8K
Eu sunt de părere că orice în lumea asta poate deveni mai plăcut, atâta timp cât e însoțit de ceva bun de mancare. Chiar și un drum lung, obositor, cu doi morocănoși care stau pe bancheta din spate și întreabă din 5 în 5 minute dacă am ajuns. Și mai e destul de mers până la destinație.
De data asta ”ceva bun” sunt brioșele sărate pregătite de cu seară. Fragede, moi și aromate, cu gust intens de brânză cheddar și arome discrete de usturoi și busuioc. Și parcă drumul nu mai e atât de lung.

Ingrediente pentru brioșe sărate (pentru 12 bucăți):

•	275g de făină pentru pâine (tip 650)
•	2 lingurițe rase de praf de copt
•	o linguriță de sare
•	piper
•	300ml de lapte bătut
•	85ml de ulei
•	un ou
•	2 căței de usturoi, pisați bine
•	câteva fire de busuioc, tocate mărunt
•	200g de brânză cheddar, rasă (merge cu orice fel de brânză cu gust mai ferm)
Poza 2
Pentru forme, am mai folosit:
•	50g – 75g de unt, topit
•	un praf de sare

Prepararea brioșelor sărate:

Orice ai lua cu tine la drum, trebuie să fie ușor de făcut. Nu de alta, dar urmeaza deja ceva obositor; nu are rost să te mai obosești si cu mâncarea, așa-i?
Și iată cum le-am preparat eu:
Am amestecat ingredientele uscate: făina, sarea, piperul și praful de copt. Separat, într-un bol, am amestecat cu un tel oul, uleiul, usturoiul, busuiocul și laptele bătut. Apoi am pus toate ingredientele uscate peste cele lichide și le-am amestecat cu o lingură. Putin, chiar foarte puțin, doar cât abia să se omogenizeze. Astfel obțin brioșe fragede și moi, de fiecare dată. La final, am adăugat brânza rasă, cu doar 3 – 4 mișcări din lingură.
Poza 3
Am uns tava de brioșe cu unt topit și am umplut formele cu aluat. 
Poza 4
Au stat în cuptor (preîncălzit la 180 de grade) vreme de 20 – 25 de minute, până s-au rumenit frumos. Sunt gata când, apăsate in centru, revin la forma inițială.
Poza 5
Au mai avut nevoie de vreo ora timp de răcire, pentru a putea fi împachetate pentru drum. Răcite complet, rezistă 2 – 3 zile, într-un recipient închis etanș. Deși eu nu am reușit să testez acest interval, de obicei sunt mâncate în câteva ore.
Aceasta este rețeta mea de brioșe sărate, pentru savurat oriunde.
Poza 6
Să aveți poftă!

Eu sunt de părere că orice în lumea asta poate deveni mai plăcut, atâta timp cât e însoțit de ceva bun de mâncare. Chiar și un drum lung, obositor, cu doi morocănoși care stau pe bancheta din spate și întreabă din 5 în 5 minute dacă am ajuns. Și mai e destul de mers până la destinație. De data asta ”ceva bun” înseamnă brioșe sărate pregătite de cu seară. Fragede, moi și aromate, cu gust intens de brânză cheddar și arome discrete de usturoi și busuioc. Și parcă drumul nu mai e atât de lung.

Ingrediente pentru brioșe sărate (pentru 12 bucăți):
  • 275g de făină pentru pâine (tip 650)
  • 2 lingurițe rase de praf de copt
  • o linguriță de sare
  • piper
  • 300 ml de lapte bătut
  • 85 ml de ulei
  • un ou
  • 2 căței de usturoi, pisați bine
  • câteva fire de busuioc, tocate mărunt
  • 200g de brânză cheddar, rasă (se poate folosi orice fel de brânză cu gust mai ferm)
Ingrediente brioșe sărate.

Pentru forme, am mai folosit:

  • 50g – 75g de unt, topit
  • un praf de sare
Prepararea brioșelor sărate:

Orice ai lua cu tine la drum, trebuie să fie ușor de făcut. Nu de alta, dar urmeaza deja ceva obositor; nu are rost să te mai obosești si cu mâncarea, așa-i?

Și iată cum le-am preparat eu:

Am amestecat ingredientele uscate: făina, sarea, piperul și praful de copt. Separat, într-un bol, am amestecat cu un tel oul, uleiul, usturoiul, busuiocul și laptele bătut. Apoi am pus toate ingredientele uscate peste cele lichide și le-am amestecat cu o lingură. Putin, chiar foarte puțin, doar cât abia să se omogenizeze. Astfel obțin brioșe fragede și moi, de fiecare dată. La final, am adăugat brânza rasă, cu doar 3 – 4 mișcări din lingură.

Preparare brioșe sărate

Am uns tava de brioșe cu unt topit și am umplut formele cu aluat.

Tavă brioșe

Au stat în cuptor (preîncălzit la 180 de grade) vreme de 20 – 25 de minute, până s-au rumenit frumos. Sunt gata când, apăsate in centru, revin la forma inițială.

Au mai avut nevoie de vreo oră, timp de răcire, pentru a putea fi împachetate pentru drum. Răcite complet, rezistă 2 – 3 zile, într-un recipient închis etanș. Deși eu nu am reușit să testez acest interval, de obicei sunt mâncate în câteva ore.

Aceasta este rețeta mea de brioșe sărate, pentru savurat oriunde.

Brioșe sărate

Să aveți poftă!

Irina

Găsiți și alte rețete de brioșe aici!

Join the Conversation

  1. Sunt excelente in versiunea originala, dar am modificat rețeta puțin si in loc de busuioc si usturoi am pus chimen si bucațele carnat cu boia afumat ( cum se face in Ardeal) =>delicos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close