Interviu cu internii: Monica Paraschiv

263

Următoarea care va răspunde rundei de întrebări este Monica, cea care ne inspiră cu fiecare rețetă în parte. Rețetele propuse de ea sunt atât pentru cei începători într-ale bucătăriei, cât și pentru cei experimentați, vorbind cu multă pasiune despre moștenirea culinară din frumoasa zonă a Dobrogei. Dar haideți să vedem ce ne spune și despre ea.

 

1. Cine esti și ce faci?

”A găti e a scrie. Nici o senzaţie nu este deplină dacă nu devine cuvănt.”(Andrei Pleşu).

Aceasta sunt eu. Îmi place să gătesc, dar şi să scriu.

Monica Paraschiv

 2. De ce ai ales internship-ul pe adihădean.ro?

Pentru că te motivează şi te învaţă să fi creativ.

Pentru mine a fi unul dintre căştigătorii şi participanţii la acest program de internship organizat de Chef Adi Hădean şi echipa sa, în primul rănd este o onoare, apoi o provocare, o şansă poate unică în viaţă.

de vorba cu internii

 3. Cu ce aşteptări ai intrat în echipă?

În primul rând cu aşteptări din partea mea de a face reţete care să vă inspire şi a vă surprinde cu mâncăruri uşoare şi delicioase, din ingrediente puţine şi fără a face risipă de alimente. Să cunosc aşteptările publicului, apoi să am posibilitatea să invăţ de la o echipă profesionistă, cum funcţionează un site, dar şi să cunosc oameni noi şi să învăţ câte ceva de la fiecare dintre ei.

de vorba cu internii

 4. Cum ţi s-a părut experienţa până în prezent?

Până acum pot spune că este o experienţă frumoasă şi provocatoare, dar şi cu multe emoţii. La fiecare sfârşit de lună aşteptam cu nerăbdare temele săptămânale. Mă întrebam mereu dacă reţeta va fi pe placul cititorilor şi aşteptam întotdeauna cu nerăbdare feedbackul lor.

Monica Paraschiv

 

  5. Eşti ceea ce mănânci?

„ Suntem ceea ce mâncăm?”

Eu cred că da!

În fiecare zi m-am lăsat inspirată de ingrediente şi condimente. Aceeaşi reţetă nu mi-a ieşit niciodată la fel, pentru că  întotdeauna m-am lăsat ghidată şi de vibe-ul acelei zile.

Dacă gândim că „suntem ceea ce mâncăm”, atunci comportamentul culinar va deveni un mod de viaţă.

preparat 1

 6. Acasă sau la restaurant?

Acasă clar, pentru că iubesc imaginea celor dragi, familie şi prieteni după fiecare masă savurată în compania lor, de la icrele crocante la zacusca de peşte, de la ciorba de peşte la tocana de hribi, de la plăcinta dobrogeană la baclava.

Acasă clar, dar prin locurile pe unde merg îmi place să experimentez senzaţii culinare noi şi să învăţ câte ceva din fiecare experienţă culinară pe care apoi să o împărtăşesc cititorilor, pe facebook sau pe instagram.

preparat 2

 7. Şcolit sau auto- educat?

Şi, şi!

Odată cu această pasiune pentru gătit am urmat şi cursuri de nutriţie căutând să mă dezvolt şi pe zi ce trece să inventez şi să reinventez mereu alte reţete. Este foarte important să ne formăm şi să ne documentăm continuu.

preparat 3

 8. Trei bucătari care te inspiră

În primul rând chef Adrian Hădean, datorită originalităţii şi apoi tradiţionalismului ingredientelor şi reţetelor.

Gordon Ramsay, cândva fost fotbalist, dar urmare a unei accidentări a renunţat la fotbal şi s-a făcut bucătar, acum având mai multe restaurante cu stele Michelin, renumite.

Jamie Oliver datorită simplităţii ingredientelor şi reţetelor.

Oricine găteşte bine şi inspiră!

preparat 4

9. Te influenţează părerea cititorilor despre reţetele pe care le postezi?

Suntem aici să împărtăşim experienţe culinare. Este foarte importantă părerea cititorilor pentru că, şi pentru ei suntem aici.

 

 10. Ce nu te întreabă nimeni dar ai vrea să răspunzi?

Cum ai ajuns aici, în acest internship?

 

11. Care este răspunsul?

Am aplicat şi deşi timpul limită era depăşit cu un minut, mi-am dorit şi am avut încredere că pot reuşi, iar răspunsul a venit atunci când mă aşteptam mai puţin.

Nu pot decât să mulţumesc echipei pentru că a avut încredere în mine!

12. Ceva de final, orice doreşti tu.

Este o experienţă unică, ce nu trebuie ratată, oameni frumoşi, reţete uşoare şi gustoase, pe placul tuturor. Înveţi să te exprimi şi să te prezinţi.

Mulţumesc cititorilor pentru susţinere şi pentru feedback şi vă aştept şi pe paginile personale, facebook şi instagram.

Cea mai mare dorinţă a mea este ca reţetele mele să devină inspiraţie pentru oricare dintre voi ca o împlinire a muncii şi pasiunii mele pentru gastronomie şi scris.

Am să închei parafrazăndu-l din nou pe Andrei Pleşu:

’’A povesti o mâncare amplifică plăcerile mesei.’’

Monica Paraschiv

Toate cele bune, Monica

Alte interviuri cu foști interni, aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close