Demo-uri și Farfurii curate

541

Încep cu proiectul Farfurii Curate. A fost aprobat de Raiffeisen comunități și în consecință de ieri e oficial în cursă, aleargă pentru grantul de 5000 de euro pus la bătaie de Raiffeisen Bank. „Energizantul” care poate duce proiectul la final e reprezentat de voturile voastre. Acum e nevoie de ele. Vă rog să votați proiectul aici. Mulțumesc frumos. Înainte să trec mai departe, am un mesaj pentru „prietenii” care încearcă să umple de noroi munca noastră, pe la diverse colțuri ale internetului: dragilor, sunteți niște triști. Vă compătimesc. Și vă și invidiez puțin, e drept, dar nu pentru că ați fi deștepți ori harnici ci pentru că aveți atât de mult timp liber. Nu, nu vă pun linkuri, asta v-ar scoate din umbra anonimatului, vă spun doar atât: puneți mâna și faceți mai bine decât mine, ăsta-i singurul fel în care puteți oferi ceva bun comunității. Vă doresc succes.

Acum, la cererea publicului, voi vorbi puțin mai pe larg despre sfârșitul de săpătămână care a trecut. Am fost la Romaero și am gătit la standul Studio Kuxa. Ei vând mobilier de bucătărie (de fapt vând bucătării și vise frumoase) și au avut ideea de a anima standul expus cu ajutorul unui băiat care să gătească acolo, să arate că bucătăria funcționează. Acel băiat sunt eu. Mi-a plăcut mult să fiu acolo și să gătesc pentru ei și pentru oamenii veniți să vadă mobilierul din Salon. Mi-a plăcut să interacționez cu atât de multă lume și să aud de atât de multe ori „mmm, ce bun e, ce-i asta?”. Nu am loc ori vreme să vă povestesc aici despre tot ce am gătit dar pot face o selecție (ca să nu mai spun că multe dintre mâncăruri n-au mai prins poza de grup):

Salată grecească cu pâine neagră, ușor încălzită în ulei de măsline.

O supă cremă din dovleac plăcintar cu ceapă, țelină, roșii și ierburi aromatice.

Mălaiul dulce din care am făcut de două ori și pe care l-am servit cu lapte rece.

Omleta coaptă, adică neprăjită, cu coriandru, pătrunjel, arpagic și roșii cherry.

Hummus. Și din acesta am făcut de două ori.

Am făcut și câteva pizza, plus o pâinică umplută cu brânză și pancetta, din aluatul care mi-a rămas.

Fetele-s de la Cuptorul cu Actori. Aveau treabă acolo dar s-au oprit (de mai multe ori) să guste una-alta. Și m-au bucurat cu antrenul pe care știu să-l facă.

Supa cremă de cartofi cu crutoane din diverse șunculițe rumenite, aromată cu cimbrișor.

Pui tikka masala (am făcut și niște frigărui în stil indian dar nu apar în nicio poză).

Multă înghețată de banane, ba cu busuioc și mentă, ba cu ciocolată. Am făcut de 4 ori (cred, sau mai bine). Oul din poză e din altă rețetă:).

Salată din mai multe soiuri de roșii cu mozzarella și dressing din lămâie și ulei de măsline. Lângă ea, brioșe cu brânzeturi și mărar. Am făcut și brioșe cu ciocolată dar nici acelea nu-mi apar în poze.

Pui copt în crustă de parmezan cu piure de mazăre.

Supă cremă de roșii, cu multe legume.

Mușchiuleț de porc la grătar cu sfeclă coaptă.

Asta a fost (așa, pe scurt). Să fiți sănătoși.

Fotografiile au fost făcute cu un aparat Nikon D3000, obiectiv Nikkor 50 mm, f 1.8. Powered by Nikoniști.

Join the Conversation

  1. Oau, ce de mancari!!!

  2. adihadean Author says:

    un pic peste jumătate din ce am făcut:)

  3. arata… Stai, ca nu pot vorbi, ca mor de pofta pe-aici!
    Arata si suna foarte bine. Ma gandesc ca au si fost foarte bune!

  4. Trebuie sa incerc si eu minunatiile astea :)

  5. Gata, banana stă de acum în congelator :) şi ciocolata aşteaptă cuminte înfrăţirea :).

  6. Am incercat sa te votez, se poate, dar am vrut sa si popularizez proiectul tau printre colegi si nu iti merge link-ul catre „detalii” de pe site-ul raiffeisen. Please check! Multa bafta!

  7. Vreau sa votez. Cum se face? M-am logat in pagina, apare proiectul, dar nicio posibilitate de vot. Heelp!

  8. adihadean Author says:

    mulțumesc pentru voturi.
    dacă nu reușiți să votați (am schimbat linkul în postare, apropo), intrați în cont și mergeți pe „proiecte depuse de bloggeri”, urmează harta județelor, dați click pe „cluj” și se deschide numele proiectului „farfurii curate”. acolo-i bulina care trebuie bifată pentru vot.

  9. Am reusit, va urez succes.

  10. Done.

    Succes!

  11. totul arata asa de bine! felicitarile si complimentele mele!

  12. As vota cu mare drag, dar nu mere… :(

  13. Votat cu mare, mare drag! Si… bag sama ca ai muncit full time la standul cu pricina, felicitari pentru ideile simple, delicioase si variate – …din partea unei gourmee :-)) te pofticioasa si buna cunoscatoare!

  14. Daca am votat o data un alt proiect, nu mai pot vota?

    1. adihadean Author says:

      teo, nu știu, ce scrie în regulamentul lor?:)

    1. adihadean Author says:

      bogdan, mulțam pentru tot suportul.

  15. Am muncit un pic, dar te-am votat cu mare drag!!!

  16. adihadean Author says:

    mulțumesc frumos:)

  17. Nu reusesc sa votez :(
    Nu vine linkul de a confirmare a contului pe email, deci nu ma pot logina.
    Verificat in spam – nu-i acolo…
    O sa mai incerc

  18. Votat fara probleme.
    Felicitari pentru tot ce faci!

  19. Nu am putut sa votez, nu mi-a venit mail de validare cont…
    Am anuntat in targ… mai incerc.
    http://www.allias.ro/2011/09/cine-ce-mai-face/

  20. Verificati in spam, acolo a intrat la mine mail-ul de verificare.

  21. Pana la urma mi-a ajuns linkul de validare a contului la 2h dupa creere. Am fost votul care a dus proiectul la 50, 13% :D

  22. Votat fara mari probleme.
    Felicitari si succes!

  23. Ioana Grosuleac says:

    Am votat cu tot dragul! Mult succes in continuare!

  24. ce tare :)) le stiu pe fete :)) ahahaha

  25. Votat, mult succes!

  26. votat! se poate vota de mai multe ori? :))) glumesc, dar meritati tot ajutorul posibil!
    iar oamenilor cu mult timp liber… probabil nu sunt parinti…atunci vor ajunge sa inteleaga importanta unui astfel de proiect… asta este, exista si uscaturi pe lume, de ce am fi noi exceptia?
    Bottom line, MULT SUCCES, nu numai in acest proiect, ci in toate pe care le (vei) demara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close