Limbă de mare cu piure de cartofi – o cină ușoară

1.2K

Limbă de mare, un pește cu carne albă, provenit de la Mediterană, care se gătește foarte ușor. Gătit în tigaie cu câteva legume de jur împrejur care să-i dea o aromă și mai faină și servit la final cu un piure de cartofi, poate să fie rezultatul unei cine relaxante și ușoare. Dar hai să vedem ce am făcut eu aici, și să vedeți cât de simplu e de fapt.

Ingrediente pentru limbă de mare:

  • O bucata de pește (limbă de mare)
  • 2-3 căței de Usturoi
  • Câteva șalote
  • Ardei gras
  • Făină
  • Ulei de măsline
  • Unt
  • Sare și piper
  • Coaja de lămâie
  • Pătrunjel proaspăt
  • Roșii confiate în ulei
pește limbă de mare
ingrediente
roșii confiate

Metodă de pregătire și preparare limbă de mare:

Pentru început am curățat peștele de piele, apoi am l-am condimentat cu sare și piper si l-am dat prin făină pe ambele părți. De ce am făcut asta? Pentru că făina mă ajută să obțin un sos, în care peștele se va găti. 

pregătire limbă de mare

Într-o tigaie mai mărișoară, am pus un cub consistent de unt și niște ulei de măsline. Cât timp untul s-a topit, am tăiat usturoiul, șalotele și ardeiul. Le-am pus fain frumos în tigaie. 

legume la tigaie

Le-am lăsat acolo câteva minute, apoi am pus bucata de pește și roșiile confiate. Puteți să folosiți și roșii proaspete, nu e musai să fie confiate în ulei. Aici e mai mult o chestiune de gust. Peștele se lasă la gătit câte 7-8 minute pe o parte, apoi se întoarce pe cealaltă. Și, la fel, 7-8 minute de gătit. Cât timp peștele se gătește, pun și pătrunjelul proaspăt tocat sau rupt cu mâna, cum vreți voi. Am ras și coajă de lămâie peste pește, evident, tot pentru aromă. Și cam asta e treaba cu peștele.

preparare pește

Pentru garnitura de piure de cartofi nu vă mai las rețeta scrisă, deja toată lumea știe cum se fac niște cartofi piure.

Cum am servit acest pește?

modalitate de servire limbă de mare

Nimic fancy, o lingură de piure de cartofi, o bucată de pește așezată frumos pe farfurie, niște legume adunate din tigaie, iar deasupra oleacă de sos, tot din tigaie. O cină ușoară, plină de gust, așa cred eu că a ieșit dish-ul din această seară.

Rețeta video o găsiți mai jos.

Rețeta este din emisiunea „La Cină” din data de 24.09.2022. Pe mine și pe Ionela Năstase puteți să ne urmăriți în fiecare sâmbătă seara, începând cu ora 21:00, pe Digi 24.

Adrian Hădean.

Alte mâncăruri cu pește mai găsiți și aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close