Oameni buni, astăzi vă arăt cum se face un chicken dog, adică varianta cu pui a hot dog-ului. Rețetă e mult spus, așadar, ceea ce vă prezint imediat e mai mult despre felul în care să aranjați niște ingrediente într-un corn, ca rezultatul să nu fie absolut deloc plictisitor.
Iată de ce aveți nevoie pentru Chicken Dog:
- Cârnați Răsfăț Românesc de la Familia Safir
- Oleacă vin alb
- Varză albă
- Pătrunjel și mărar (proaspete)
- Muștar și ketchup
- Sare și piper
- Fulgi de ceapă prăjită
- Fulgi de usturoi prăjit
- Cornuri
Cum am pregătit acești Chicken Dog?
Nu că ar fi mare filosofie, că nu e, dimpotrivă, așa ceva pot pregăti si cei mici cu puțin ajutor din partea adulților. Asamblarea cred că ar fi pe placul lor.
Să revin la treabă. Pentru început am prăjit cârnații de la Familia Safir, pe toate părțile, apoi i-am stropit cu oleacă de vin, să fie gust și mai bun.
După care am tăiat varza și am condimentat-o. Am tocat și pătrunjelul și mărarul. Am adăugat o linguriță de muștar și o linguriță de ketchup, iar cu mâinile am amestecat bine.
Pasul următor a fost să iau un corn pe care sa-l tai pe orizontală, dar nu de tot, ci cât să-mi permită să pun în el salată, vreo 2 cârnați, o lingură de muștar, una de ketchup, iar la final, fulgi de ceapă și de usturoi, prăjiți.
A fost bun, mai facem.
Aveți aici și rețeta video.
Alte rețete din seria Chop Chop, aici.