Cumva, mazărea reușește să lege bine aroma mentei cu cea a busuiocului. Nu știu cum se întâmplă asta, am remarcat doar că între cele trei există o chimie care funcționează foarte bine. Rețeta de azi poate fi gătită în orice sezon fără probleme. Mazăre congelată găsim, și încă de bună calitate, mentă și busuioc proaspete se găsesc în orice supermarket. Rețeta e simplă:
Pentru patru porții aveți nevoie de un litru de supă de legume (morcovi, ceapă, țelină, păstârnac, pătrunjel, fierte în apă cu puțină sare, în clocote mici, măcar 30 de minute), 800 de grame de mazăre congelată, 150-200 ml smântână dulce, 50 de grame de unt, o lingură de frunze de mentă și o lingură de frunze de busuioc.
Puneți supa pe foc și lăsați-o să dea în clocot. Adăugați mazărea congelată și așteptați să clocotească din nou. Pasați conținutul oalei, adăugând smântâna dulce, untul, menta și busuiocul. Gustați și mai adăugați sare dacă e cazul.
După ce ați pasat crema, puneți oala pe foc mic pentru încă cinci-șase minute. Dacă vreți ca această cremă să nu conțină lactate, puneți la fiert în supă și un cartof mare pe care-l pasați apoi împreună cu mazărea. Asta-i tot. Să fiți sănătoși.
Daca nu adaug lactatele, e o reteta buna pentru postul care vine. In plus, supa crema o pot congela in portii si folosi cand e nevoie. Multumesc, Adi!
Suna foarte bine, da. As pune si un ciolan afumat langa, dar eu am gusturi mai dubioase. :D
se mixeaza si celelalte legume cu mazarea sau doar zeama in care au fiert?
cu totul
Negresit voi face ac. reteta in zilele urmatoare. Am o intrebare pentru ca…deh! …Master chef ne-a invatat: din ce/cum se face ornamentul la crema?
@Otilia,
La inceput se pune f. putina zeama, doar pentru a putea mixa. Apoi se mai adauga zeama doar in functie de preferinta; cat de vascoasa vrei sa fie.
Se mixeaza si celelalte legume cu mazarea sau doar supa unde au fiert?
Arata excelent!
Excelenta,eu am pus putin parmezan si piper rosu proaspat macinat.Multumesc
Delicioasa supa! Si atat de simplu de facut. Tocmai am devorat doua portii. M-am ales si cu putina supa crema de legume, ca doar nu era sa arunc legumele fierte pentru crema de mazare.
Am pus in alta oala legumele fierte, le-am blenduit cu putin unt, am adugat putina zeama in care au fiert si le-am blenduit iar. Apoi am amestecat cateva linguri de smantana cu doua galbenusuri si le-am incorporat in crema de legume.
Multumesc, Adi, pentru modul frumos in care povestesti retetele si faci sa para simple chiar si cele mai complicate dintre ele.
Incercati un experiment: adaugati la pasat o banana. Va fi cu totul deosebit!!! Adica un supliment de gust si aroma!
Excelenta reteta! A devenit una din preferatele mele
Surprinzator de gustoasa! Am facut varianta vegana, cu cartof in loc smantana. Si in loc de unt am adaugat un strop de ulei de masline. Si a iesit … yum yum !!!
Foarte buna,multumesc.O fac mai ales in perioada rece a anului,insa nu puneam menta si busuioc,ii presaram marar proaspat.
Se poate folosi si mazare din conserva?
Suna delicios!
delicioasa!