Idei pentru micul dejun

347

M-am împrietenit cu micul dejun abia acum opt ani (aproape opt ani), după ce am renunțat la fumat. Ne avem bine în continuare, deși nu ne mai vedem chiar de la prima oră. Micul dejun apare în viața mea cam la o oră și jumătate-două ore după ce am deschis ochii. Cred că e mai bine așa. Apropo, nici cafea nu mai beau dimineața, nu mai am nevoie de ea pentru a ieși din somn. Mai beau peste zi, de dragul gustului, dar vremurile în care beam șase cafele într-o zi s-au cam dus. În fine, să revin la micul dejun. Vreau să vă dau astăzi patru idei pe care să le dezvoltați voi cum doriți. S-ar putea ca din ele să vă iasă lucruri gustoase și care să mai șteargă din plictiseala care uneori poate veni odată cu rutina.

Pancetta rumenită bine în tigaie sau în cuptor, între două foi de copt. Un ou, o brioșă cu cașcaval sau un chec sărat făcut după aceeași rețetă, dar în alt formă. mic dejun

Somon afumat, pesto făcut de tine (nu-i musai să respecți o rețetă autentic italiană, ai libertatea de a te juca – folosește pătrunjel sau busuioc, zdrobește frunzele în mojar, combină cu ulei de măsline, miez de nucă sau semințe de floarea soarelui, sare, poate puțină zeamă de lămâie.

somon

Dacă nu vă place peștele puteți opta pentru jamon, prosciutto sau o șuncă crud-uscată românească. De data asta, la pesto puteți pune și parmezan ras sau o brânză de capră, maturată. Pâinea poate fi făcută de voi, cu o zi înainte. E relativ simplu. Și poate fi foarte mulțumitor. jamon

Dacă sunteți pe fugă, o combinație cu brânză de capră, ulei de măsline, za’atar și ulei aromatizat cu busuioc (mixați cu blenderul puțin ulei și câteva frunze de busuioc) reprezintă salvarea. brânza de capră

Join the Conversation

  1. Excelente idei, mulțumiri ! Fotografiile sunt atât de atrăgătoare că aș mânca toate patru ”ideile” odată ! :D

  2. Tare bune ideile tale, poze frumoase (sper sa fie si inspiratie de aranjare a mancarii pe farfurie pentru cat mai multi; pentru mine sunt) si mancare buna. Pentru cine nu are timp sa rumeneasca pancetta, baconul, in cuptor sau tigaie, il invit sa incerce s-o faca in cuptorul cu microunde, iese buna rau.
    Ce-mi mai place mie mult de tot de vreo doua ori pe an, in weekend: oua Benedict.
    Deci multumesc de post si s-auzim de bine.

  3. Minunat Chef! Daca mai dati si reteta/ metoda renuntarii la fumat devin fan-ul Dvs. 200% (ca > 100% sunt deja)!
    Respect.

  4. Multumesc doresc si eu sa ma las de tigari, am cautat si in meniurile fara carne, sporesc vigilenta sa nu ma ingras si reteta din miel este preferata mea.

    Sanatate, sa ne auzim cu bine

  5. singura metoda de renuntat la fumat e vointa,am incercat de 200 ori dar sunt o fiinta slaba

  6. Ce bine ca v-ati gandit!
    Toate sunt ale mele,toate le voi incerca.
    Mii de multumiri pentru ajutorul dat.

  7. …am uitat!!!
    Va dau o idee gratis(sunt interesat in mod special de asta):va rog deschideti un capitol despre condimente si mirodenii si relatia lor cu legumele,fructele,carnea sau poate va faceti chiar un site sau un blog despre asta pentru ca e un domeniu destul de vast.Multumesc si sanatate multa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close