Mai mult decât credeam

309

PUB

3.300 kg de spaghetti Bolognese. N-am văzut niciodată, n-am gătit niciodată o cantitate atât de mare. Totuși, având în vedere antecedentele (o frigăruie de 101 metri friptă pe un singur foc construit pe aceași lungime, 1400 de kilograme de cassoulet gătite în 16 ore),  n-am fost surprins când mi s-a propus să particip la o asemenea grozăvie.  De câte oale aș avea nevoie? În câte ore le-aș putea găti? Câți oameni le-ar putea mânca? Toate aceste întrebări au răsunsuri clare pentru mine, nu mi se pare complicat să gătești pentru un stadion plin cu oameni. Totuși, cu această ocazie au apărut și întrebări pentru care nu aveam răspuns.

“De cât Fairy crezi ca e nevoie pentru a spăla farfuriile în care au fost servite 3300 kg spaghetti Bolognese?”. Aceasta este întrebarea pe care cei de la Fairy le-o adresaseră deja românilor, prin intermediul unui sondaj de opinie*. Pentru că răspunsul corect era unul surprinzător, au decis să organizeze cea mai mare cină italienească organizată vreodată în România, o cină ce implica 3300 kg de spaghetti Bolognese, 6600 de farfurii, sute de oameni care să le deguste și …. dar mai bine nu vă strict surpriza și vă povestesc exact ce am văzut.

Pentru ca nu e ușor să gătești 3300 kg de spaghetti Bolognese, cei de la Fairy ne-au invitat, pe mine și pe alți câțiva români pasionați de gastronomie, să participăm la organizarea acestei cine. După ore bune de fiert, asezonat, gustat, iar asezonat, iar gustat, cele 3300 kg de spaghetti Bolognese au fost gata, pregătite pentru a fi mâncate. „Mușterii” au fost mulțumiți de cină, echipa din bucătărie a fost mulțumită pentru că tocmai depășise un nou prag al așteptărilor. Mai rămânea doar să vedem de câte sticle de Fairy va fi nevoie pentru a spăla toate cele 6600 de farfurii în care fuseseră cele 3300 kg de paste.

Cei mai mulți dintre participanții la marea cină italienească erau de părere că va fi nevoie de 1,5 l de Fairy. Să vă spun drept, cam am atât bănuiam și eu. De fapt și de drept, a fost nevoie de o singură sticlă de 500 ml! Am fost acolo și am văzut cum toate cele 6600 de farfurii au fost spălate, una după alta, cu o singură sticlă de Fairy de 500 ml. Atunci am înțeles și de ce era nevoie de această demonstrație publică. Până la urmă, câteodată chiar trebuie să vezi ca să crezi, iar eu și ceilalți peste 300 de români care au participat la această cină am văzut.

kv p Adi m copy

* Studiu realizat pe 466 de persoane, în perioada 03.10-20.10.2014. 73% au răspuns în medie că 1.5L Fairy sunt necesari pentru a spala 6600 de farfurii în care s-au servit Spaghetti Bolognese; 27% au răspuns în medie peste 1.5L.

Join the Conversation

 1. Foarte frumos si incitant. Asemenea lucruri, gen 3300 kg spaghetti Bolognese,ar trebui realizate mai des. Felicitari celor de la Fairy si bucatarilor care au participat la acest eveniment. Sper sa faca asa ceva si la camine de batrani, case de copii etc.

 2. Ăsta e ca un test din ala de producator pentru consumul unei maşini. În condiţii ideale cred că ai putea să scoţi şi mai puţin de 500 de ml, dar în realitate sunt atâtea variabile: persoana care spală, buretele folosit, temperatura apei, gradul de murdărire al vasului. Dacă pe ultimele trei le poţi controla uşor, pe prima, care poate fi consumator casnic ori spălător de vase într-un restaurant, e destul de greu s-o educi. Cred că ai văzut şi tu cam cât detergent se consumă într-o zi într-o bucătărie de restaurant.

  1. Adi Hădean Author says:

   da, corect.

 3. Se găsește undeva filmat acest eveniment? M-ai făcut extrem de curios.

 4. Toate testerele au o calitate si ce cumperi din magazin alta. Nu se compara concentratia.
  Daca testezi un parfum zici oau! Dupa ce-ti cumperi unul vezi ca nu tine mirosul nici macar jumatate din timpul cat tine testerul.
  Sa nu ne entuziasmam!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close