Ce mai poți inventa nou pentru micul dejun (masă care-mi revine spre prgătire în mai toate diminețile, apropo)? Sigur, poți, dacă-ți aloci timp pentru asta. Dar dacă te trezești dimineța cu o bucată de pâine întărită și cu două cornuri rămase de ieri? Dacă nu mai ai timp să ieși din casă pentru a cumpăra unele proaspete? Poți să scoți ceva bun de aici? Eu spun că poți, dacă mai ai în preajmă câteva mici lucrușoare.
Două ouă, patru linguri de lapte, o lingură de ulei de măsline, sare, piper, niște frunze aromate. Bătute bine, împreună.
Practic, pentru asta a fost inventată pâinea veche. Sau invers. Pâinea proaspătă absoarbe prea mult.
Dacă ai pus ulei în compoziție și ai o tigaie antiaderentă, nu-i musai să mai folosești alt ulei la fript.
Ții feliile de pâine câte 30 de secunde pe fiecare parte.
Ai rezolvat cu pâinea? Despică fiecare corn pe lungime.
Pune jumătățile de corn cu miezul în amestecul de ou și lapte.
Frige-l 30 de secunde pe partea înmuiată.
Cam asta-i. Nouă ne-a plăcut cornul cu dulceață de zmeură și am mâncat frigănelele cu iaurt din lapte de capră.
Dacă n-ar fi cîte o zi cu carne în meniul nostru, aș spune că ne transformăm în ovo-lacto-vegetarieni. Îngrozitor! :)