Frigănele

508

Ce mai poți inventa nou pentru micul dejun (masă care-mi revine spre prgătire în mai toate diminețile, apropo)? Sigur, poți, dacă-ți aloci timp pentru asta. Dar dacă te trezești dimineța cu o bucată de pâine întărită și cu două cornuri rămase de ieri? Dacă nu mai ai timp să ieși din casă pentru a cumpăra unele proaspete? Poți să scoți ceva bun de aici? Eu spun că poți, dacă mai ai în preajmă câteva mici lucrușoare.

Două ouă, patru linguri de lapte, o lingură de ulei de măsline, sare, piper, niște frunze aromate. Bătute bine, împreună.

ouă

Practic, pentru asta a fost inventată pâinea veche. Sau invers. Pâinea proaspătă absoarbe prea mult. frigănele

Dacă ai pus ulei în compoziție și ai o tigaie antiaderentă, nu-i musai să mai folosești alt ulei la fript.frigănele

Ții feliile de pâine câte 30 de secunde pe fiecare parte. frigănele

Ai rezolvat cu pâinea? Despică fiecare corn pe lungime.

cornuriPune jumătățile de corn cu miezul în amestecul de ou și lapte.

cornFrige-l 30 de secunde pe partea înmuiată.

corn

Cam asta-i. Nouă ne-a plăcut cornul cu dulceață de zmeură și am mâncat frigănelele cu iaurt din lapte de capră.mic dejun

Dacă n-ar fi cîte o zi cu carne în meniul nostru, aș spune că ne transformăm în ovo-lacto-vegetarieni. Îngrozitor! :)mic dejun

Hai, că nici brânza nu-i rea. Să fiți sănătoși.frigănele

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close