Cumpăr uneori pastele acestea cu nume de fotblist din Il Calcio. De obicei le fac simple, cu ulei de măsline, parmezan, cel mult suc de roșii sau roșii pasate și puțin busuioc. Zilele trecute, pentru că-mi rămăsese un rest de piept de pui de la altă mâncare, am gătit ceva mai puțin simplu dar suficient de ușor: o cină pentru doi în 16 minute. Înainte de orice, vă spun doar să nu vă mirați de poze, le-am făcut noaptea și nu prea am lumini.
Puiul (piept) a fost învelit într-un strat subțire de mirodenii zdrobite. Am folosit coriandru, piper roz, piper negru și sare.
Am pus pastele la fiert.
Am pus puiul într-o tigaie, cu puțină șuncă și cu un capac deasupra. L-am întors de pe o part pe alta de mai multe ori și am ținut foul mare sub tigaie.
Am ras niște parmezan. De fapt, am făcut fâșii subțiri, cu cuțitul de curățat legume.
Cu un minut înainte de final am scos puiul din tigaie, am aruncat în locul lui o mână de spanac și am amestecat bine.
Am scurs apa de pe paste și le-am pus peste spanac. Am amesteat bine și am stins focul.
Am adăugat și parmezanul și am mai amestecat puțin.
salut,
de unde ai luat coriandru ? am scotocit tot Clujul…
Ma gandeam oare azi cu ce o sa ne incanti, ei ai reusit din nou ! Yami – yami !!!!!
Spor in toate cele ….!!!!!!!!!!!!!
Si eu sunt un admirator de coriandru dar din pacate nu gasesc nicaieri in Cluj,si ce am plantat a iesit foarte firav
coriandru boabe găsești peste tot. frunze găsești la auchan, cora, carrefour, metro.