Mușchi de porc în prapor

419

Gustarea mea preferată în în perioada asta, a Sărbtorilor de iarnă, e mușchiul de porc învelit în prapor și apoi copt încet, la temperatura de 140-150 de grade Celsius. Tata umple mușchiul cu amestec pentru cârnați înainte de a-l rula în prapor. De cele mai multe ori fac la fel. Din când în când schimb ordinea și, în loc să pun tocătura în interiorul mușchiului, învelesc mușchiul în ea și abia apoi în prapor. mușchi

În ceea ce privește umplutura, carnea de oaie merge perfect, carnea de curcan ar putea fi o opțiune iar amestecul de vită cu porc e de-a dreptul grozav. Pentru doi mușchi folosesc un amestec din 400 de grame de carne de porc și 200 de grame de carne de vită. Frământ amestecul cu puțină sare, piper abia zdrobit, chimion arăbesc, un ou, două lingurițe de pesmet și pătrunjel tocat.

mușchi

Înainte de a „tencui” mușchiul cu tocătură, presar peste el un amestec de miroenii zdrobite în mojar (piper, coriandru, enibahar, sare grunjoasă). E mai aromat așa.

mușchi

Odată pregătit, îl coc două ore și jumătate, pe foaie de copt. După o oră e copt, scot tava și elimin grăsimea scursă în ea. E mai sănătos așa. Sănătoși să fiți și voi.

mușchi

Join the Conversation

  1. alina matei says:

    daaa, vreau sa incerc si eu, dar nu stiu ce e ala prapor :(; sunt minunate retele tale adi hadean, micute opere de arta ce ascund atata munca, felicitari pentru eforturi, spor si sanatate.
    La multi si voiosi ani!

  2. Bravo!!!
    Excelenta reteta. Ma gandesc deja cu ce pot sa inlocuiesc prapurele, ca nu am. O sa incerc un aluat fraged cu untura.
    Un an nou fericit si multa sanatate!!!!

  3. Da,stiu de acest tip de friptura, de la mama care este banteanca. Mama procedeaza astfel:
    – pulpa, fara grasime ca isi ia de la prapore, condimentata simplu, cu piper,sare si impanata cu usturoi,se inveleste in prapore ca pe o sarma,se baga la cuptor cu putina apa;se poate adauga si vin alb,(praporele este,,plasa in care stau matele,,).
    O alta varianta mai usoara (Elena intreba cu ce putem inlocui praporele)este sa se inveleasca in foaie de varza murata. Dar sigur aici trebuie carnita sa fie si cu ceva grasime, ca varza are proprietatea de a face carnea mai usoara de grasime si ca sa fie gustoasa, chiar trebuie sa fie putin mai grasa(dar se poate incerca sa se vada cum iese ca sa iti faci o parere). Iese friptura execeptionala, nici ca iti vine sa crezi ce buna.La gust nu se seamana cu nimic, asa cum nimic nu se aseamana cu carnea de pui, peste, pe sare la cuptor.
    Daca v-am fost de folos, ma bucur mult.Pana acum nu am impartasit nimanui aceste retete, deoarece aici in regat unde m-am nascut si traiesc, oamenii arunca praporele si nu inteleg aceste retete, asa ca nu m-am mai obosit sa conving pe nimeni.

  4. Gata , l-am bagat in cuptor si pe la 21:.00 ar trebui sa fie gata, numai bun pentru masa de revelion . Sper sa iasa pe masura poftei si mai ales a retetei . Si era sa uit , toate de casa ( prapor, carnita ) plus doua floricele de la mine … in umplutura. Am uitat de ou dar am sa fac un ou „cleios” linga.
    La Multi Ani 2015 !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close