O combinație de pui cu paste

492

Pentru prânzul de ieri am încropit o mâncare ceva mai ușoară decât cele din săptămâna trecută dar nu lipsită de proteină de origine animală. Simțeam nevoia.

Am cumpărat câteva pulpe de pui, cu os cu tot (parcă rămân mai fragede așa, poate mă înșel, poate-i doar în mintea mea).

pui cu paste  si sos alb 03

Pentru aromă-ardei iute, usturoi, pătrunjel.

pui cu paste  si sos alb 02

Ca să nu mai pun sare dar și pentru a da mai multă consistență sosului din smântână dulce, am folosit o cană de parmezan.

pui cu paste  si sos alb 01

Mai întâi am crestat pulpele până la os (vreau să se pătrundă, nu-mi place puiul în sânge) și le-am rumenit.

pui cu paste  si sos alb 04

Am turnat două căni de apă în tigaie și am adăugat usturoiul și ardeiul iute. Am pus un capac și am lăsat să fiarbă încet timp de 20 de minute.

pui cu paste  si sos alb 05

După 20 de minute am turnat peste pui o cană de smântână dulce și am pus și pătrunjelul.

pui cu paste  si sos alb 06

Am pus repede și parmezanul și am mai lăsat pe foc încă 3-4 minute. Dacă mențineți focul foarte tare, parmezanul se va prinde ușor de fundul tigăii, lucru foarte bun pentru că rezultă o peliculă brună, ușor amăruie/sărată care contrastează într-un fel interesant cu smântâna.

pui cu paste  si sos alb 07

Am stins focul și am răsturnat în tigaie pastele fierte (în apă cu sare, conform instrucțiunilor de pe ambalaj). Sunt atât de galbene nu pentru că ar avea ou, coloranțk sau făină din porumb într-însele ci datorită apusului care trimitea sulițe colorate prin fereastra mea.

pui cu paste  si sos alb 09

A fost bun:-)

pui cu paste  si sos alb 10

Carnea făcută tocmai bine, gusturile toate la locul lor, balans perfect fără să fie nevoie de condimente.

pui cu paste  si sos alb 11

Să fiți sănătoși.

pui cu paste  si sos alb 12

Join the Conversation

  1. Cică n-ai niciun comentariu. Păi cum să ai? Toată lumea e ocupată să-nghită-n sec….
    Nu ştiu cum se face dar mie iar mi-e foame. Din nou.

  2. Nu stiu cum faci, dar fiecare reteta pe care o prezinti pare atat de usor de facut incat mi se pare anormal sa nu stii sa gatesti. Dupa orezul care l-am pregatit ieri („A fost foarte bun!” asta a fost replica sotiei.) cred ca ma pun sa fac si pastele astea.
    Adi, imi dai imboldul de a gati din ce in ce mai mult… multumesc! N-ai nevoie de un ucenic? :)

  3. acum, daca vin scupirile la carne, e bine sa invatam si retete de paste. Cu ce vom inlocui puiul? Cu nimic. Doar ca, in loc de 4 pulpe intregi, vom bucatii doua, ca sa ajunga la toata familia. Carnea de vita, zic patronii din industria carnii, se va scumpi cu 40-50%, aia de pui doar cu 20%. Reprofilezi retetele, Adi….

  4. Simona, oamenii au trăit și cu (mult) mai puține lucruri în farfurie, o să ne descurcăm:-). Sigur că ne cam scutură din pene dar dacă mă gândesc la bunicul meu, care are 90 de ani, dintre care mulți de sărăcie și greutăți, știu că va fi bine:-).

    Perti, succes, deja ești ucenic, dacă asta vrei să te consideri:-)

  5. gill ecobescu says:

    foarte bine arata si probabil este foarte gustos preparatul.combinatia de smantana.parmezan,carne este super tare in general.Oare cum ar fi fost daca in smantana ar fi fost topita si o bucata de gorgonzola???Sunt fanul acestei delicatese.Mai nou am reusit sa o fac si pe sotie sa o descopere desi ea este mai conservatoare in domeniul culinar.An nou fericit tuturor si sa fim sanatosi pentru a ne putea bucura de retetele propuse de Adi(sper ca un te supere adresarea).

  6. Gill, la mulți ani:-)

  7. Mulţumesc, Adi, asta voi găti mîine pentru mătuşa mea din Germania.

  8. Lucia, transmite-i urările mele de sănătate și voioșie:-)

  9. Bun, uşor, iar pastele sunt preferatele mele.
    Mulţumesc, Adi, numai bine ţie şi celor dragi.

  10. Matilda, la mulți ani:-)

  11. Hmm, ca de obicei raman muta de admiratie in fata fotografiilor tale… sunt printre cele mai frumoase, reusite din blogosfera culinara. Imi inchipui si ce gust bun au pulpele astfel pregatite. Felicitari!

  12. Alexandrina, ce pot să spun? Mă străduiesc:-). Mulțumesc frumos.

  13. Data viitoare o sa tin cont de sfatul legat de curatatul usturoiului si o sa las si puiul mai mult sa se rumeneasca! :)

    1. Raluca, mă bucur că a ieșit, în ciuda usturoiului dat pe jos:-)

  14. Abia astept sa treaca postul; Asa imi trebuie daca nu ma pot abtine sa nu vad ce mai gatesti, dar ma revansez eu in curand

  15. Bolocan Marius says:

    ……..Superba reteta……..imi pare rau ca nu am facut-o pana acum,……simpla,delicata,….plina de savoare si gust,….Multumesc ADi,…..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close