Curry de miel

744

Iari mi-am spălat rușinea la Tae bo. Am rezistat o oră, dublu față de prima ședință. Am tras de mine binișor. După ce am plecat eu din sală, au chemat o firmă de curățenie să curețe podeaua cu detergent, pentru că în zona în care am lucrat eu, era plină de untu’ din mine. Exercițiile pentru abdomen sunt ceva…foioioi. Zici că nu faci nimic, ai senzația că nici nu te miști, și totuși, musculatura face un efort fantastic. Ăsta-i unul dintre motivele pentru care e bine să faci sport cu antrenor (nu exercițiile pentru abdomen ci eficiența exercițiilor). Aseară mă simțeam destul de bătut, dar după o noapte de somn, mi-am revenit. Abia aștept ziua de mâine. Azi fac pauză, pentru că voi fi la Social Media Summit (unde voi și vorbi despre „Cum să-ți construiești un brand în social media”)

Nu-mi plac filmele indiene dar mncarea indiană mă încântă. Duminica trecută, pe lîngă biryani de pui, am făcut și un curry de miel. Hai să vă arăt cum:

Am găsit mușchiuleț de miel, ieftin. 3,7 lei suta de grame. Am luat două sute de grame.

Am tăiat carnea în bucăți potrivit de mari și am presărat peste ea condimentele: curry iute, garam masala, curry dulce, fulgi de ardei iute și ceapă deshidratată.

Am pus în vasul cu carne două-trei roșii fără pieliță. Le-am zdrobit.

Am turnat o cană de iaurt peste roșii și carne și am amestecat bine.

Am lpăsat carnea la marinat pentru dou ore. Apoi am trecut la treabă. Am tocat ardei gras, o roșie proaspătă și o ceapă.

Am pus legumele în tigaie și tigaia pe foc. Le-am lăsat să se înmoaie.

Am pus carnea, cu marinadă cu tot și am adăugat o cană de apă caldă.

Am lăsat să fiarbă încet. Trei sferturi de oră.

Cred că a mirosit a curry până la colțul străzii:).

A fost un curry bun.

Să fiți sănătoși.

Join the Conversation

  1. Incearca fotbalul de sala, este excelent si nu ai senzatia de trecere dificila a timpului.

  2. Bravo Adi, tine-o tot asa! Tae-bo-ul este foarte solicitant, dar rezultatele o sa te multumeasca. Mie imi place foarte mult ca sport si am avut norocul sa fac cu un instructor foarte bun. Intr-o ora chiar i-a venit ideea sa facem miscarile de tae-bo cu incetinitorul ca sa invatam sa le executam corect. A fost crima si pedeapsa si s-a lasat cu febra musculara serioasa, dar a meritat. Si inotul este de foarte mare ajutor cand vrei sa pierzi kilograme, iar efortul mai putin sustinut fata de tae-bo. Mult succes in continuare!

  3. Adi, te rog io frumos din sufletul meu de pasionat de mancarea indiana si in numele curry-urilor pe care le-ai mancat in Asia, nu mai folosi chestiile alea galbene din supermarket pe care scrie „curry” ca sunt niste simulacre sininstre. uite, daca vrei, iti fac un pachetel cu diverse masala (garam, tandoori, madras, chunky chat, etc) sa ai pe stoc :))

    1. adihadean Author says:

      Florin, primesc cu drag, dar să știi că mă aprovizionez din surse verificate:)

  4. pai daca ai surse, atunci nu mai lua mixuri din astea dubioase, de supermarket, ia the real stuff si o sa vezi diferenta (btw, de cele mai multe ori daca pui garam masala, chimen si coriandru, obtii exact gustul ala de curry adevarat, iar culoarea galbena o obtii cu turmeric, care e un colorant natural, nu ca ala din asa zisul „curry”…)

  5. se poate in loc de muschiuletul de miel sa folosesc carne de oaie, care nu mai este la fel de frageda?

    1. adihadean Author says:

      Andreeea, da. Marinarea rezolvă problema.

  6. Adi, fenomenal ce faci tu :) O intrebare am…de unde achizitionezi masala? Si poate stii si prin Bucuresti de unde se poate lua? Multumesc.

    1. adihadean Author says:

      Oana, vezi la Băcănia Veche:). Sau în magazinele de produse naturiste/bio.

  7. Si eu vreau sa fac reteta asta, arata grozav, multumesc. Unde ai gasit muschiulet proaspat de miel?

    1. adihadean Author says:

      Remus, la Auchan am găsit eu.

  8. Florin.
    Curry este mai mult un concept decat o reteta si nu exista un ingredient care face ,, curry,,. Acest concept poate fi personalizat cu ingrediente si condimente locale. Mai multe detali aici.
    http://chocolateoblivion.blogspot.com/search/label/Curry
    Si mai am o intebare.
    Cati bucatari in Romania stiu sa gateasca un curry mai bun sau adevarat??
    Foarte putini!
    Bravo Adi tine-o tot asa ca nu face nimeni treaba mai buna ca!

    1. adihadean Author says:

      Nico, mulțumesc, dar să știi că am întîlnit oameni care chiar se pricep, nu-s eu tatăl lor:). Apreciez, totuși, vorbele tale.

  9. Eu sunt tare curioasa unde ai gasit muschiulet de miel. Am tot cautat prin Cluj si nu am gasit. Multumesc!

    1. adihadean Author says:

      Ioana, la Auchan.

  10. Salut Adi, am facut ieri primul curry din viata mea (a fost si prima oara cand am mancat asa ceva) si mi-a placut foarte foarte mult. Am avut ceva emotii pentru ca nu stiam daca o sa fie bun si daca o sa placa dar a fost un succes, ca de altfel toate retetele de la tine. Multumesc mult de reteta! acum ca mi-am cumparat si condimentele indiene o sa incerc mai multe retete specifice, poate ne mai dai niste idei.
    Alina

    1. adihadean Author says:

      Alina, bravo, să-ți fie de bine.)

  11. Pentru ca si eu sunt intr-un program asemanator cu acest „Inapoi la ’90”, ma gandeam sa incerc si eu reteta asta, numai ca as pune pui, in loc de miel. Banuiesc ca ar trebui sa iasa destul de ok si asa, nu? :)

  12. Buna,

    Oare as putea inlocui iaurtul de vaca cu cel de capra?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close