Înainte de orice, trebuie să vă spun că programul Înapoi la ’90 continuă. Pe perioada sărbătorilor nu am slăbit niciun kilogram dar nici nu m-am îngrășat defel. Ceea ce, trebuie să recunoașteți, e o performanță, având în vedere ocupația mea și moștenirea culturală a poporului român, care-i cam mâncău de felul lui. Ieri am reînceput antrenamentele la Gimmy Gym, cu o sesiune de exerciții pentru fese și abdomen. Azi am redescoperit febra musculară (mulțumesc, Irina :) ). Tot azi voi lupta cu febra musculară într-o sesiuni intitulată fat burn. Știu ce înseamnă, nici nu vreau să-mi închipui cum se desfășoară. Doamne ajută!
Să revin la miel. Am găsit la Auchan, care se pare că-i o sursă de carne destul de ieftină, cotlet de miel la caserolă, proaspăt. Nouă cotlete – 11 lei. Foarte ieftin. Hai să vă spun cum l-am gătit pentru a fi cel puțin la fel de bun ca la orice restaurant respectabil, însă mult, mult mai ieftin.
Am stropit carnea cu zeama unei lămâi și cu puțin ulei de măsline. Am presărat peste ea sare grunjoasă, piper proaspăt măcinat, frunze de rozmarin și doi căței de usturoi făcuți rondele. Am amestecat bine pentru ca toate elementele acesta să ajungă pe fiecare bucată de carne, am acoperit carnea cu o bucată de folie de plastic și am pus-o în frigider pentru două ore.
Am încins grătarul, l-am uns cu puțină grăsime (puteți să faceți asta pe aragaz, în tigaia grill) și am pus carnea pe el.
Cinci minute pe fiecare parte.
Asta-i tot. Răbdare două ore pentru marinare și alte zece minute pentru frigere.
N-o să vă ascund faptul că la succesul cinei a contribuit și vinul adus de Miki Valoare, un Bordeaux French Tom făcut din Merlot și Cabernet Sauvignon, foarte ușor, foarte…băubil.
Arata demential! Daca gasesc cotlete de miel, azi sau maine fac si eu :)
deci tre’ sa dau fuga la auchan. ieri am cumparat de la angst 6 cotlete cu 24 de lei. rip off!
cam da:))
Andi, o să-ți placă:)
Prietene, ce faci cu noi? Mi-am promis ca nu mai pun carne in gura o luna!
Mda, și eu n-am mâncat nimic azi…
Delicios!
dragoș, mare lucru n-am mâncat nici eu:)
gabriel, mulțumesc, mă bucur că-ți place blogul. încă învăț, și la capitolul povești și la capitolul foto:).
In primul rind salut …toata stima pentru ceea ce faci …de ceva vreme iti urmaresc blogul si sint incantat , de stilul in care prezinti aventura culinara …..sint o multime de bloguri culinare pe care le urmaresc dar stilul tau imi place atit de mult incit mai fascinat cu modul de prezentare ,eu iti urez sucees si continua-ti opera culinara cu succes ……si cu prezentarea foto de inalta calitate …bafta ..
Ah, dintre toate legumele, carnea de miel imi place cel mai mult. :D
Si cand ma gandesc ca stau la 7 minute de Auchan…
Nina, ia vezi:)
Ce reteta faina! Arata superb, multumim. Am fost si eu la Auchan si binenteles ca n-am mai gasit nimic. Am intrebat o tanti de pe-acolo de la carne si mi-a spus ca ei nu au asa ceva, ca-i prea devreme, ca nu stiu ce si ca au doar carne de oaie. Am plecat cu inima franta. Eu mai caut, poate gasesc vre-o data …
.. s ar putea sa ma repet ( cred ca am mai spus undeva ) .. insa chiar consider ca aceasta carne de miel e un domeniu neexplorat si neutilizat suficient la noi .. e o carne ft buna .. cu colesterol putin ..suculenta si cu gust , spre deosebire de porcul ce se vinde la noi umflat de proteine si fara gust .. adus la 100 de kg in 100 de zile .. deci bravo ady inca odata ..
… acum ..o problema e ca nu gasesti material .. cotletele tale sant ft bune insa sant din import si sant ft scumpe 1.5 – 2 milioane kilogramul .. deci cam prohibite pentru romanii loviti de criza ..Important este ca mai vedem pe cate un blog cate o poza faina . Apropo .. pot sa mi descarc poza cu produsul final sa o pun in rama ???? hahha .. sa nu patesti ca si cu Fredy …hahahah
Andrei, nici poveste să fie atât de scump. Eu am dat 11 lei pe 300-350 de grame. E producție autohtonă, nu din cel de Noua Zeelandă sau Australia.
De abia ce am gasit cotlete de miel.Se face azi!!!!
Ce cartofi imi recomazi langa , draga Adi?
Alexandra, recomand spanac, dacă mă întrebi:). Dacă nu, cartofi copți.
Bun loc I. Vita sau miel as fi ales si eu pentru locul I.
Buna.
Intr-o alta reteta am vazut ca marinata pt miel a fost 1 cana vin + 2 lamai + portocala + multe alte condimente. Intrebare: pt niste incepatori in ale marinatului, cum recomanzi sa se faca marinata – mai uscata ca in reteta de aici sau mai lichida (adica vin + alte lichide)? este suficient sa punem condimentele peste carne fara sa le zdrobim?
Multumesc
e bine oricum. orice marinare ajută. și e bine să zdrobești condimentele uscate (semințe, boabe), asta ajută la transferul aromelor.
Buna ziua Adi,
Ma poti ajuta te rog frumos cu o informatie, daca o detii: de ce se spune ca e toxic iedul/mielul daca are sub un anumit nr de kilograme?
Tocmai am gatit la cuptor un ied de ~3kg, a iesit absolut delicios, fraged, cartilagii si colagen la greu – mie mi se pare o masa excelenta. As vrea sa repet experienta, dar nu vreau sa ma otravesc :)
Mit, adevar?
Iezii au 2-3 saptamani si ii tai din motive economice (baietii trebuie sa cedeze locul fetelor la laptic etc).
Multumesc mult de tot ca ti-ai facut timp sa citesti intrebare!
Toate cele bune si MAXIME felicitari pentru tot ce faci!
http://adevarul.ro/locale/vaslui/cand-devine-carnea-miel-toxica-testul-cordonului-ombilical-cantarului-explicatia-specialistilor-1_55266d87448e03c0fd69a76f/index.html
Adi multumesc mult de tot pentru aceasta reteta „ffffffoarte grea” a fost un adevarat festin culinar. In caz ca nu s-a inteles multumesc mult.