Sandwich cu curcan

341

În sfârșit am golit frigiderul și am scăpat cu bine de toate resturile de la Revelion (acum două zile, că n-au ținut o veșnicie) fără să fiu nevoit să arunc mâncarea. Asta înseamnă că:

a) a fost destul de bună

b) nu am făcut prea multă

c) am știut ce să fac cu resturile

Dacă pentru primele variante trebuie să mă credeți pe cuvânt, cea de-a treia vine cu exemplificare. Iată:

Aici vedeți ce a mai rămas din curcan, adică oarece carne și niște sos.

Am ajuns să cred că-i foarte important ca pe lângă carne să mănânci cât mai multe vegetale, crude dacă se poate. În sensul acesta, am aglomerat pe o farfurie o mulțime de frunze de salată, spanac, ardei iuți, germeni de ridiche, roșii cherry și sfeclă.

Am încălzit puțin sosul și carnea, am prăjit câteva felii de pâine și am construit câteva sandwich-uri. Am uns pâinea cu pastă de ardei iute și cu sos de la curcan apoi am înghesuit între două felii câteva așchii de carne și multe verdețuri/roșețuri din astea vegetale.

Ce a ieșit de aici, s-a mâncat repede. Foarte repede.

Puteți face asta de fiecare dată când vă rămâne carne friptă, de pe o zi pe alta.

Să fiți sănătoși.

Join the Conversation

  1. E „criza” peste tot :nimic nu se pierde, nimic nu se creeaza, totul se transforma !!! Rezultat fff bun.

  2. Eu ma intreb unde ai gasit salata verde in perioada asta si cum v-au incaput in gura sandvisurile alea atat de inalte:)

  3. adihadean Author says:

    Nicoleta, corect
    Taw, în supermarket găsești ce salată vrei. trebuie doar să o speli (inclusiv pe cea din pungă, care-i spălată deja). Sandwich-urile nu au fost chiar atât de înalte, pe de o partre, pe de altă parte, poți să le strângi, că nu-s din plastic:)

  4. Salata verde, spanac, rucola etc. gasesti in hypermarketuri.

  5. Eu am facut tartine cu felii subtiri de friptura, fasii de branza – mozzarella, gouda si alte branzeturi -, felii subtirele de rosii, ceva seminte de susan si ceva oregano, busuioc. Bagate pe grill sub capac – painea s-a prajit, branza s-a topit – au iesit grozave, un fel de minipizza, bune si la serviciu.

  6. de ce ai inceput sa folosesti germeni in retete?arata ca niste viermisori-sunt asa buni?

  7. adihadean Author says:

    Mortyse, sună bine
    mihaela, sunt foarte buni și foarte sănătoși, ajută la prevenirea multor boli. că arată ca niște viermișori mă interesează mai puțin:).

  8. Curiozitatea mea este de unde procuri germenii…

  9. adihadean Author says:

    de la Auchan

  10. Nno, atunci io ma apuc sa mi-i cresc singura, ca la Iasi n-a semanat nimeni un Auchan.

  11. Si eu am ochit azi vermisorii la Auchan,sunt ciudatei dpdv estetic,dar cred ca o sa-mi iau saptamana acesta daca ma gandesc cat de sanatosi sunt:)

  12. Cred ca sunt si deliciosi intr-o salata vesela cu otet dulceag de miere si miere, ceva salata creata si frageda (imi tare place aia la punga din Kaufl. verde brotacel si roscovana), ceva ridichi… aauu, deja imi fac rau singura, imi ploua din cerul gurii!

  13. adihadean Author says:

    Mortyse, nu te mai chinui:)))
    Anca, cred că doar femeile au problema asta:)). Ce aveți cu viermișorii? :)

  14. O fi imaginatia femeilor mai bo..gata sau bo..lnava:)))?

  15. adihadean Author says:

    o fi :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close