Pinchos

518

Speciala de ieri de la Camino s-a epuizat destul de repede. Poate și pentru că a fost destul de atractivă. Am făcut niște frigărui în stil spaniol, bune și de gustare rapidă, bune și de fel principal. Le-am însoțit cu cartofi fierți apoi rumeniți în tigaie și cu roșii uscate trase la tigaie cu ciuperci și rucola.

Poate pentru unii-s mai interesanți cartofii în perioada asta dar se fac atât de simplu încât nu insist (fierți în coajă, tăiați în rondele groase de un centimentru, puși în tigaia unsă cu ulei, sumeniți două minute pe o parte, două pe cealaltă). Mie mi se pare mai interesantă carnea.

Am luat ceafă de porc pe care am tăiat-o-n cuburi mari. Am marinat carnea opt ore într-un amestec de sos de soia (1 lingură), zeamă de portocale (1 cană), ulei de măsline (2 linguri). Condimentată cu piper, ardei iute și enibahar, zdrobite-n mojar.

Am aruncat bucățile de carne-n tigaia încinsă și le-am fript 3-4 minute. Înainte să le scot, am pus lângă ele câteva bucăți de ardei gras și de ceapă. Le-am fript și pe acelea o jumătate de minut apoi am stins focul și le-am înșirat pe toate pe frigărui mici.

În locul lor am pus în tigaie două roșii uscate și o lingură de ciuperci tocate cu cuțitul, plus câtă rucola ai lua între trei degete. Nu le-am ținut nici pe ele pe foc mai mult de jumătate de minut.

Asta-i tot. Să fiți sănătoși.

Join the Conversation

  1. Minunat! Cartofii nu erau pe lista mea de preferinte pana acum 2 ani. Cand m-am abonat la un cos ecologic de legume care imi livreaza asa de multi carfoti ca musai sa ii gatesc cumva. Asa am redescoperit acest aliment. Plus ca incerc sa reduc carnea gatita (si mancata de altii..) cat de mult pot iar cartoful poate inlocui carnea. Salata cu rosii uscate si rucola…si mai bine.
    Si acum sa laud si pinchos, ca prea bine suna/arata/par sa guste. Si din cand in cand mai pot gati si carne:-)

  2. reteta pe maine ,sper sa imi iasa doar ca tre sa caut enibahar,nu stiu daca o sa gasesc
    ,ce as putea sa folosesc in locul lui:)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close