Câștigă o casă-n deal, în mijloc de Ardeal

214

PUB

Colaboratorii mei de la Napolact au lansat o promoție care-ți poate aduce o casă într-un sat în Ardeal și alte premii interesante. Interesant mi se pare mie și faptul că promoția nu-i ca toate celelalte, adică iei marfa, răzuiești/dezlipești/împachetezi/trimiți/sms-ezi ci încearcă să dea la schimb ceva destul de valoros, respectiv promovarea tradițiilor și obiceiurilor din Ardeal, inclusiv pe cele culinare. Zilele trecute am avut prilejul de a găti pentru câțiva ziariști din Cluj prezenți la lansarea promoției și pentru reprezentanții Napolact. Nu vreau nimic, doar mă laud cu mâncărurile (de dulce dar și de post) pe care le-am pus pe masă:

 

Vinete marinate în oțet și ulei, cu ardei iute și mult usturoi. Vinetele se frig în tigaie pe o parte și pe cealaltă apoi se lasă în zeama făcută din ulei, puțin oțet și o mulțime de ardei iuți și căței de usturoi tocați. Un pic de zahăr, niște pătrunjel și o pișcătură de sare nu strică.

 

Fasole frecată cu un sos de ceapă înmuiată la foc mic, cu apă nu cu ulei, tomnit sosul cu oțet balsamic.

Mușchi de porc umplut cu carne tocată amestecată cu mirodenii și cuburi de brânză Alpina de la Țaga.

Cartofii răntăliți. Adică fierți în coajă, trași la tigaie cu ceapă verde și boia.

Gulyas din vițel cu găluște din făină albă.

Zamă de fasole cu afumătură, tomnită cu smântână și un borș din sfeclă roșie.

Mălai dulce la desert. Merge tare bine cu lapte rece.

Am mai făcut și alte celea dar nu mi le amintesc acum. Am pus pe masă și brânzeturile aduse de la Țaga iar oamenii pare cp au plecat mulțumiți. Să fiți sănătoși.

Join the Conversation

  1. Inghit in sec :)
    Promotia de la Napolact mi-a atras si mie atentia, mai ales ca obisnuiesc sa consum produsele lor.

  2. Imi place mult ca reinterpretezi bucataria romaneasca si ca o scoti din picla uleioasa in care zace. Nice & keep up w the good work, Yolanda

    1. Adi Hădean Author says:

      mă străduiesc să fiu normal:)

  3. Mihai FR says:

    Deci d-aia nu mai aveai sambata gulyas la Camino, ca erai plecat sa faci in alta parte :) M-am consolat cu o portie consistenta de paste pomodoro (niciodata nu tin minte sa fi mancat paste fara carne mai bune). Iar duminica dimineata, breakfast-ul Camino + shake de capsuni = mancare de m-a tinut tot drumul inapoi spre Bucuresti.

    1. Adi Hădean Author says:

      să-ți fie de bine:)

  4. KONDORT E:ISABETA says:

    AM CITIT TOATE RETETELE TALE,SUNT DELICIOASE,O PARTE DIN ELE LE GATESC SI EU ,SUNT ARDELEANCA DIN INIMA TARII,UNGUROAICA DE ORIGINE GATESC F BINE !astept noi retete in bucatarie totdeauna mai e de invatat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close