Paste scurte cu ragu (sos de carne)

549

Ieri am fost într-un loc cu multe fete (nu vă spun mai mult) pentru care am gătit. O supă cremă de cartofi cu destul de mulți morcovi și cu spanac (poate v-o arăt până la finalul postării), prăjitura mea cu pișcoturi, cremă de brânză&lapte condensat și o oală zdravănă de paste scurte cu ragu (sos de carne). Hai să vă spun cum a mers cu pastele:

 

Mai întâi am pus apa pentru paste la fiert. În apă, sare.

Am dat prin răzătoarea mare trei-patru morcovi, două rădăcini de pătrunjel, două cepe. Le-am pus într-o cratiță cu trei-patru linguri de apă, pe foc mic.

Am adăugat carnea de vită (cam un kilogram și jumătate) și am amestecat bine până când aceasta și-a schimbat culoarea.

Am pus peste carne doi litri de roșii pasate. Am amestecat și am lăsat sosul să fiarbă pe foc mic.

Pastele – capunti din Puglia. De la Auchan.

În sos am pus puțină sare, oregano proaspăt, busuioc proaspăt și el, câteva boabe de piper. Sosul a fiert în două ore și jumătate. Puteți face mai mult și să-l păstrați în congelator dacă vreți. Dacă nu, nu.

 

Pastele au foert cam în 14 minute. Am scurs apa de pe ele. 

 

Le-am terminat cu două mâini zdravene de parmezan ras, câteva roșii cherry proaspete și niște frunze de pătrunjel. Fetelor le-a plăcut mâncarea.

Și mie la fel.

PS: supa – mă gândesc să o propun și pentru meniul restaurantului, a ieșit prea bună.

Prăjitura. O cunoașteți deja, nu mai am nimic de adăugat. Să fiți sănătoși.

Join the Conversation

  1. Gratiela says:

    Abia astept ! Un gustos sfirsit de saptamina !

  2. Delicios! Arata extraordinar de bine

  3. si pe mine de ce nu m-ai invitat?ca acum ma uit la poze si imi vine apa in gura.felicitari!

  4. Te rog posteaza si reteta de la supa ca incepe postul intr-o saptamana :) Multumesc

  5. Sunt dementiale pastele acestea cu ragu ! Recomand:)

  6. Arata delicios, am sa incerc si eu aceasta reteta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close