Săptămâna trecută am cam mâncat din roadele pământului, în sensul că am cotropit grădina pe care o îngrijesc din martie încoace. Am în ea roșii, cartofi, ceapă, usturoi, fasole, pătrunjel și alte plante aromatice. Am dat cu sapa la cartofi și dintr-un cuib am scos aproape un kilogram.
Am scos și două cepe și o căciulie de usturoi.
Pe lângă pătrunjel am folosit și puțin cimbru.
Le-am adunat pe toate frumos și le-am curățat de țărână.
Le-am spălat bine pe toate.
Am tăiat cartofii în bucăți de dimensiuni aproximativ egale. Am pus puțin ulei la încins și am aruncat cartofii în tigaie.
Am amestecat în ei din când în când.După ce am văzut că s-au colorat frumos și-s aproape pătrunși, am pus ceapa și usturoiul tocate nu prea mărunt, pătrunjelul și cimbrul bașca sare și piper după gust. După al meu, desigur.
După trei-patru minute am luat cartofii de pe foc (de la punerea cepei și usturoiului numărând, că mai stătuseră ei cam 12 minute înainte) și i-am pus într-un castron.
Sunt convinsa ca sunt deliciosi, tare mult imi plac cartofii cu ceapa si usturoi, iar acum mi-ai oferit o noua varianta de a-i face. Numai bine!
Sunt mai gustosi pentru ca-s pusi de tine!!! Sieu imi doresc la anul sa gatesc din gradina mea..
Sunt mai gustosi pentru ca-s pusi de tine!! La anul sper sa gatesc din gradina mea organica!
Arata bine de tot, si cred ca ai o satisfactie sa mananci din gradina proprie…
Mi-e foame..S-a si dat reteta spre comanda la nevasta :)
Vara in bucate !! Si cu o salata de rosii alaturi…Sa fii sanatos si tu !!
Din pacate eu n-am gradina de zarzavaturi in curte, dar cum ieri le-am trimis pe fete la piata cu 20 lei le-am zis sa cumpere, rosii, ceva verdeata si de restul cartofi iar ele s-au intors cu vre-o 7 kg de barabule, cred ca azi le fac reteta pe care tocmai am citit-o. Daca ne place cred ca le-o fac vreo saptamana, pana se termina cartofii. :))
Uite cartofi nu am pus in grădina! Dar la anu l sigur am sa pun! O sa spună ai mei ca am inebunit! Grădina mea este deja plină de prea multe!
Mi-a placut tare mult partea cu „Mi-a plăcut de ei, poate și pentru că-i cunoșteam de mici”. Era o replica in Dr.House cand privea o pastila zicand „Esti speriata? Nu trebuie. Esti acasa!”, dupa care o inghitea.
Arata grozav! Si ce e de apreciat e faptul ca folosesti legume proaspete din gradina, asa fac si eu, si au o aroma mai deosebita decat cele din supermarket. Felicitari! :)
Am facut aseara si au iesit deliciosi. Desi nu prea a fost buna coaja care nu era comestibila ca la cei facuti la restaurant sau aiurea:)
Multumesc, Adi!
„Mi-a plăcut de ei, poate și pentru că-i cunoșteam de mici.”
Haha, made my morning! :)
Eu nu sunt fana cepei, sa o mananc adica. Daca o tai in bucati mari doar pentru gust, e ok.
si eu de abia astept sa iasa , mi-ai facut pofta .