Coastele astea nu-s costiță, nu-s scăriță, sunt mai degrabă piept de porc (au și os și cartilagiu). Le găsești mai des pe grătare decât altfel. Am pentru voi o rețetă simplă pentru o mâncare gustoasă, sățioasă (recomand activitatea fizică și cu această ocazie), spectaculoasă în simplitatea ei. Iată:
Am amestecat în mojar puțină sare, piper, coajă de lămâie, chimen, curry și puțin zahăr. Am presărat peste coaste acest amestec, am stropit carnea cu oțet balsamic și am lăsat-o câteva minute să se odihnească.
Am topit o lingură de untură de rață (mi-a rămas mai multă de la un confit făcut în decembrie, o păstrez în frigider și o folosesc uneori) și am pus carnea în tigaie.
După cinci-șase minute am întorc carnea pe partea cealaltă și am turnat puțină apă peste ea. Putea să fie supă, n-am avut.
Am acoperit tigaia cu un capac și am lăsat-o așa, pe foc mic, timp de 35 de minute.
Am dat un jet de apă unor ciuperci (în mod normal le curăț cu un burete, astea erau cam murdare).
Am fript rapid ciupercile tăiate-n sferturi, am pus peste ele conținutul unei conserve de fasole (fără apă) și câteva roșii cherry. După trei minute am stins focul.
Multam
Arata superb,sper ca saptamana asta sa o pun in meniu.
Multumesc Adi :)
Excelente costitele iar garnitura le completeaza perfect!!!! Multumesc pentru reteta.
Sa-ti „bati copii si sa-i urci in pod, sa le iei scara” !!!!!
Am comis ultima magarie. Am amestecat reteta asta cu o mamaliga cu branza.
felicitari ptr reteta , daca se poate as vreau sa stiu ce este chimn ???
E de incercat rapid reteta..🍴🍴🍲