Rețetă în 15 minute
Liberte, egalite, Tour de France (puneți voi accente pe unde le simțiți lipsa), ratatouille. Oui, ratatouille, dragii mei. Am făcut ieri. Am pus o versiune care-mi place în meniul unui restaurant pentru care lucrez acum (vă spun zilele astea) și, pentru că trebuia să închei ziua gătind, am facut o porție pentru două persoane la cină. Iată cum:
Am spălat legumele: un dovlecel din neamul zucchini, trei roșii relativ coapte pe care le-am lăsat fără pieliță, câteva roșii cherry pe care le-am ales pentru dulceața lor, o vânătă nu foarte mare, un ardei kapia, doi căței de usturoi și câteva cepe mici și aproape verzi.
Am scos semințele din ardei apoi l-am tăiat în rondele pe care le-am pus în tigaie cu câțiva stropi de ulei și puțină sare, pentru trei minute pe foc iute.
L-am tratat la fel ca pe ardei. Am presărat peste el sare și piper.
Am procedat la fel cu vânăta, împreună cu care am pus în tigaie și o jumătate de ardei iute.
Au urmat roșiile, ceapa, usturoiul și două linguri de apă.
Sosul a fost aromat cu busuioc proaspăt.
Am stins focul și am amestecat legumele cu sosul.
De ce am procedat așa? E important să păstrez aroma fiecărei legume în parte, e important ca bucățile să rămână ușor crocante, să aibă textură și ținută. Sosul are rolul de a le lega și îmbrăca pe toate.
Dacă folosești 2 tigăi, termini mâncarea în 15 minute.
Simplu, eficient. Să fiți sănătoși.
Ratatuiul lor, ghiveciul nostru. Minus uleiul de măsline. În rest, prin părțile noastre se sparge și un ou deasupra compoziției ăsteia, dar nu e obligatoriu – nu știu dacă o fi atât de migălos gătită ca ratatuiul tău, dar componentele sînt esențial aceleași.
eu in vara asta am inceput sa fac altfel ghiveciul (leciou) cum ii zic prietenii mei ce vb bine maghiara,in loc sa prajesc in tigaie direct vinetele si ardeii, i/am prajit cu coaja apoi , i/am tocat marunt in ghiveci cu restul ingredientelor si da la sfarsit am spart 4 oua ca a fost cam pentru 4-6 persoane.are gust mult mai bun cu ei asa desi seamana asa parca cu zacusca :) atat ca am pus si dovlecel in el
Am facut-o. Grozava! Familionul a fost incantat, deci multumesc frumos!
E o placer sa citesc retele dvs. pentru ca niciodata nu intru in panica. Ador modul dvs de prezentare iar retele sunt un deliciu. Multumesc!
Nu mi-au iesit nici pe depaRTE CA ALE DVS DAR MAINE Seara incerc din nou.
Multumesc pentru idee, Adi!
cu bucurie.
multam fain pentru reteta. de cand cu filmul, ma omora fie-mea ca vrea si ea…Am modificat un pic reteta, ca nu arata „ca in poveste”: dovleceii si vanata i-am pus pe plita (o bucata de nu mai stiu ce aliaj care se incinge greu si se raceste si mai greu), cu un pic de sare. Sosul l-am facut din rosii coapte in cuptor (reteta soacra-mii), cu usturoi si busuioc uscat (ca de-ala mai am productie proprie) am pus apoi in vas de sticla termorezistenta uns cu un strop de ulei o felie de vanata, una de dovlecel, una de rosie (cruda)o bucata de ardei prajit cum ai spus si tot asa. La cuptor 20 minute. a iesit o nebunie, apreciata ca atare si de fandosita mamii..plus ca arata ca in poveste…
Draga Adi, delicios! Din nou! Multumim! Incerc cat de des pot retetele tale! :)