Gustare de casă

474

(P)

În timpul săptămânii, ca toată lumea, foarte rar apuc să mă bucur de o masă caldă, sănătoasă, sau de o gustare bună. De cele mai multe ori ajung să îmi cumpăr diverse produse de la colțul străzii, care consumate zilnic, nu cred că aduc mari beneficii.

Așa că am decis să îmi fac acasă propriile gustări, pe care să le mănânc dimineața acasă, pe drum sau la birou. Săptămâna aceasta am găsit o combinație tare bună și sănătoasă, ușor de împachetat pentru serviciu.Biscuiti (6)
Întâi m-am aprovizionat cu niște brânză Praid de la Hochland, maturată, foarte aromată, ideală pentru gustări reci, simplă, sau adăugată în diverse preparate.

M-am gândit să prepar niște biscuiți fragezi, bazați pe făină de mei și brânză maturată Praid. Am folosit 300 de grame de făină integrală de mei, 100 de grame de brânză, 100 de grame de unt, jumătate de linguriță de praf de copt, iar pe deasupra i-am decorat cu semințe de chia și de susan.

Am început prin a da brânza pe răzătoarea fină, apoi am pus-o într-un bol împreună cu făina de mei, praful de copt și un praf mic de sare.

etape biscuiti (1)

Apoi am tăiat untul rece cubulețe, l-am pus peste făină și l-am încorporat cu mâinile. Am frământat foarte puțin aluatul, am format o bilă și l-am înfoliat și l-am dat la rece pentru 30 de minute.

etape biscuiti (2)

După ce s-a răcit, l-am întins într-o foaie de aproximativ 2 milimetri și am tăiat cercuri. Deasupra am pus semințele și am presat ușor cu mâna.etape biscuiti (3)

Am băgat biscuiții la copt în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 10-12 minute.

Au ieșit foarte fragezi, cu un gust intens de brânză maturată. În plus, sunt foarte sănătoși și nu îmi mai fac griji ce gustare să iau pe fugă.

Biscuiti (3)

 Text&Foto: Aura Crăciun

Bake-Up Artist

www.bakeupartist.com

Join the Conversation

  1. La ce pret este branza Praid ? Pot folosii niste biscuiti mai dulci ?

  2. Florentina says:

    Ceva nu e bine. Untul nu a fost suficient pentru a lega aluatul, așa că am pus câteva linguri de iaurt grecesc (asta avem prin frigider). Altfel destul de fragezi si gustoși, culoarea nu este cea din poză, ai mei sunt aurii.

    1. Culoarea biscuitiilor a fost dată de făina integrală de mei. Eu am folosit un gras, de 82%, poate de aceea a legat mai bine :) Și da, așa este, chiar sunt gustoși.

  3. Nu sunt amari de la faina de mei?

  4. Nu e in regula reteta. Intr-adevar trebuie ceva sa lege aluatul. Am pus unt de 82% si tot a iesit sfaramicios. A trebuit sa il modelez cu mana. Acum sunt la cuptor. Sper sa fie ok.

  5. Si mie mi-a iesit aluatul sfaramicios cu unt gras…:( Ce e drept la mine nu a fost faina integrala. Si da, sunt un pic amarui de la mei…

  6. pentru ca in ultima vreme se pare ca am cazut in capcana junk food-ului si vrea sa ma detasez cat mai repede astfel de recomandare de gustare este cu siguranta binevenita.

  7. Arata bine, sunt ok, dar e genul de gustare care mie imi taie pofta de mancare. Asta pentru ca nu m-as putea abtine. Daca imi pui un lighean de biscuiti pe birou, incet si pe nesimtite il dau gata. :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close