Niciodată nu am vazut untul de arahide folosit în alte context decât în deserturi sau mâncat cu lingurița direct din borcan. Am văzut borcanul pe raft și m-am decis să fac un experiment. Haideți să îl facem împreună, vă promit că veți fi surprinși de gustul interesant.
Necesare:
- 2-4 bucăți de piept de pui
- 1 lime
- ardei iute colorat
- usturoi
- unt de arahide
- smânână de gătit
- ulei de măsline
Pasul 1
Am crestat pieptul de pui ușor cu un cuțit, iar apoi am presărat sare și piper din abundență. Ca să vă iasă și frumos la culoare, puneți puțin ulei de măsline direct pe pui și nu în tigaie:
Pasul 2
Am pus pieptul de pui în tigaie, peste care am răzuit coaja de la lime:
Am lăsat puiul preț de 4 minute pe o parte, 4 minute pe cealaltă, după care l-am scos din tavă:
Pasul 3
Am tocat un ardei iute și un cățel de usturoi și i-am pus în tigaia unde s-a făcut puiul, peste care am adăugat o lingură de ulei de măsline, și am călit două minute la foc mic. Apoi am adăugat puiul înapoi, 2 linguri mari de unt de arahide si 200 ml de smântână de gătit și am luat tigaia și am pus-o la cuptorul preîncălzit, la foc mic, 25 de minute:
Pasul 4
Am tot verificat să văd ce textură avea, iar după 25 de minute arăta ideal. Am așezat puiul pe o farfurie și am pus sosul deasupra, coajă de lămâie verde și rondele de ardei iute. Vă mărturisesc, așa bun a iesit de nici garnitură nu am vrut să-i fac. Dar să nu vă luați după mine, serviți cu un orez cu șofran, cu legume sote sau cu o salată proaspătă de primăvară:
Poftă bună vă doresc!
Cu drag,
Combinatia carnii cu sosul de arahide este delicios! L-am folosit impreuna cu un muschi de porc :)
Mi-a iesit foarte bine aceasta reteta, foarte gustos. Multumesc mult pentru postare :D
Cat de bine arata! Mi-ați facut pofta. O s-o incerc in acest weekend.