Bucătăria nord-africană e fascinantă prin condimentele și combinațiile interesante de carne cu fructe uscate. Preparatele mele preferate sunt cele gătite încet pentru că aromele se pătrund parcă în ritmul lor, fără să le grăbească nimeni, iar rezultatul este uimitor. Îmi vezi da dreptate dacă încercați rețeta.
Ingrediente marinadă:
- 1 linguriță și jumătate de Ras el hanout
- 1 linguriță de scorțișoară
- 1 linguriță de paprika afumată
- 1 linguriță de ghimbir ras
- jumătate de linguriță de piper
- 2 linguri de ulei de măsline
Ingrediente strat crocant:
- 4-5 bucăți de pulpe de pui
- 1 ceapă
- 4 căței de usturoi
- o lămâie tăiată felii subțiri
- 50 g de măsline verzi
- 35 g de stafide
- 50 g de caise uscate
- 50 g de sos de roșii
- 350 ml de supă sau apă
- felii de migdale
- pătrunjel pentru decor
Mod de preparare:
Pentru o aromă deosebită, am amestecat condimentele pentru marinadă cu uleiul de măsline și am uns pulpele de pui cu acest amestec. Le-am dat la frigider minimum 2 ore, timp în care condimentele au pătruns în carne. Apoi am prăjit pulpele de pui câte 5 minute pe fiecare parte și le-am scos pe o farfurie.
În uleiul rămas am prăjit ceapa tocată mărunt, iar când a devenit transparentă am adăugat și usturoiul. După 1 minut am adăugat și feliile de lămâie, măslinele, stafidele și caisele uscate. Am amestecat bine ingredientele și am adăugat supa sau apa, sosul de roșii și am strecurat pulpele printre ingrediente.
Eu am avut la dispoziție un tajine (un vas tradițional marocan) și am pus toate ingredientele acolo, iar apoi l-am dat la cuptor pentru 30-45 de minute, la 180 °C . Dacă nu dețineți un tajine, se pot da la cuptor într-un vas acoperit. La final am presărat felii de migdale deasupra și pătrunjel. Rețeta se servește cu cușcuș. Poftă bună!
Spor la gătit și nu uitați să fiți creativi!
Multumesc pentru reteta , eu nu am adaugat lamaie ,dar a iesit foarte bun sosul !