Am făcut zilele trecute niște gogoși cam bune, și pentru că nu m-am putut abține și am pus poza pe Instagram, am primit zeci de mesaje cu topicul “rețeta rețeta”. Pentru că noblesoblij, vin acum cu rețeta de gogoși cu mascarpone (am folosit de la Granarolo, în principiu pentru că-i foarte bine pe gust și cremozitate). Iată:
Ingrediente pentru rețeta de gogoși cu mascarpone:
- un kilogram de făină albă cernută
- 2 ouă
- un plic de drojdie uscată
- 125 g zahăr
- o cutie de mascarpone Granarolo
- o lingură de ulei de măsline
- cam 350 de mililitri de lapte călduț
Preparare gogoși cu mascarpone
Ingredientele uscate, amestecate între ele, într-un malaxor. Laptele călduț, uleiul și ouăle, apoi frământare ușoară până se leagă aluatul.
Mascarpone la urmă și încă 4-5 minute de frământare înainte de a lăsa aluatul la dospit, sub folie de plastic.
Când și-a dublat aluatul volumul, l-am făcut gogoși rupte cu mâna și găurite tot la fel, pe care le-am și prăjit, că aia e.
Zahărul pudră e opțional, iar dulcețurile ajută mai mult decât ai crede.
Asta-i treaba. Ne vedem pe Instagram sau pe Facebook.
Să fiți sănătoși.