Gogoși umplute cu lemon curd

537

Nu fac des gogoși, dar din când în când mă apucă poftele de ceva dulce care să nu fie cu cremă. Și iacă așa mă apuc de treabă. Aveam o teamă de aluaturile dospite, dar atunci când am dat de rețeta câștigătoare, am început să experimentez gogoșile în fel și chip. De data aceasta am ales să fac gogoși umplute cu lemon curd, să fie puțin mai speciale.

Mai jos găsiți lista ingredientelor necesare.

Ingrediente pentru gogoși:
  • 560 gr făină pentru cozonaci
  • 80 gr de zahăr
  • 10 gr sare
  • 240 ml lapte călduț
  • 80 gr unt
  • 25 gr drojdie proaspătă
  • 2 ou
  • 1,5 litri ulei (pentru prăjit)
pastedGraphic_1.png
Pregătire aluat gogoși

În bolul unui robot de bucătărie am pus făina, împreună cu sarea și zaharul.

pastedGraphic_2.png

Într-o cană gradată am amestecat laptele, drojdia, ouăle și untul topit și răcorit.

pastedGraphic_3.png

 În final am amestecat ingredientele din cele doua boluri, am pornit robotul de bucătărie la viteză medie, timp de 10 minute. Aluatul trebuie să fie unul moale și elastic.

pastedGraphic_4.png

Am acoperit bolul, cu folie alimentară și am lăsat aluatul la dospit pentru 2 ore, într-un loc călduț.

Între timp m-am ocupat de lemon curd.

Ingrediente pentru lemon curd:
  • Sucul de la 2 lămâi
  • Coaja rasă de la 2 lămâi
  • 150 gr zahăr
  • 80 gr unt
  • 2 oua
  • 2 gălbenușuri
pastedGraphic_5.png
Pregătire lemon curd

Am pus toate ingredientele într-o oală, pe care am pus-o pe foc.

pastedGraphic_6.png

Am amestecat continuu, la temperatura mica, cât să nu se gătească ouăle ( ouăle se gătesc la temperatura de 75 de grade, de aceea trebuie amestecat continuu). Când compoziția s-a îngroșat, am tras oala de pe foc. Am trecut crema prin sită, ca să obțin o crema fina, să nu mă trezesc cu surprize neplăcute.

pastedGraphic_7.png

Am transferat curdul într-un vas, l-am acoperit cu folie alimentară cât să acopăr suprafața cremei și l-am băgat la frigider.

După ce a trecut timpul alocat dospirii, am scos aluatul din bol, l-am pus pe blatul de lucru uns cu ulei, am împărțit aluatul in 4 bucăți, iar apoi fiecare bucată, în alte 4 bucăți, rezultând astfel un total de 16 gogoloașe.

Am uns bine cu ulei 2 tăvi pe care voi pune gogoșii.

M-am uns și eu cu ulei pe mâini și am început sa formez cu podul palmei, bile, din fiecare bucată de aluat.

Le-am pus în tăvi, le-am acoperit cu folie alimentară și le-am mai lăsat la crescut 30 de minute.

pastedGraphic_8.png

Într-o oala adâncă am pus 1,5 litri de ulei la încins. Când acesta a ajuns la temperatura de 160 grade C, am pus câte 3 bucăți de aluat la prăjit. I-am prăjit cam 2 minute, întorcându-i de pe o parte pe alta să crească frumos.

După ce i-am prăjit, i-am lăsat puțin la odihnit, apoi cu ajutorul unui poș și a unui dui cu cap lung, am umplut gogoșii cu acel curd de lămâie și i-am pudrat cu zahăr.

pastedGraphic_9.png

Aceste gogoși umplute cu lemon curd au crescut fain, s-au prăjit bine, în interior sunt moi și pufoși.

Bineînțeles că se pot umple cu orice altceva vă poftește inima, crema pasticcera, dulcețuri, cremă de ciocolată, caramel etc.

Pofta bună!

Până data viitoare, vă aștept pe Instagram.

Zile calde, 

Larisa

Găsiți aici mai multe rețete de gogoși.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close