Dragii mei, bine v-am regăsit! De fiecare dată când se întâlnesc vinetele și Parmigiano Reggiano DOP, prin Italia iese chef, sărbătoare, paranghelie. Sărbătoare o să iasă și în acest episod din seria Farfurii Curate, pentru că am de gând să împrietenesc o vânătă dolofană și o porție zdravănă de Parmigiano Reggiano. Stați cu mine, că o să vă placă aceste vinete cu parmezan.
Care e treaba cu vânata asta cu parmezan? Poate să fie în foarte multe feluri și felul în care o fac eu de data asta este unul care pur și simplu mi-a ieșit de pe undeva.
Ingrediente
- vinete
- Parmigiano Reggiano DOP
- sare
- piper
- făină
- ulei de măsline
- roșii
- cozi de ceapă verde
- cozi de usturoi
- unt
- lapte călduț
- nucșoară
- pătrunjel
Preparare vinete cu parmezan
Mai întâi și mai întâi, tai vânata cubulețe. Condimentez cubulețele cu sare și cu piper. Le presar cu făină și le amestec bine. Asta o să confere, pe de-o parte, un strat protector, pe de altă parte, se transformă în niște sos acolo, în tigaie.
Tigaie în care pun la încins puțin ulei de măsline. Când sfârâie uleiul, arunc vinetele și le gătesc, în tigaie, în ulei de măsline, 6-7 minute, nu mai mult. Din când în când, le mai întorc de pe o parte pe alta, să nu se ardă.
Iar mai multe rețete cu parmezan, aveți aici.
[PUB]
#ParmigianoReggiano #fromagerie