Se dau câteva bucăți de piept de porc sau fleică de porc, dar e de preferat pieptul, se mai dă o varza murată mare și zemoasă. Apoi câteva condimente ca de pildă: sos de soja, ulei de susan, semințe de susan, un praf de curry, niște ceapă, niște usturoi și lista mai continuă. Toate acestea combinate frumos, după cum o să vedeți în cele ce urmează, o să ducă la un rezultat neașteptat ( sau poate așteptat) de gustos. Dacă sunteți consumatori de carne n-am nicio îndoială că nu o să fie pe placul vostru. Acestea fiind spuse, pentru voi astăzi, Piept de porc cu garnitură de varză.
Iată lista de ingrediente pentru piept de porc cu varză:
- Piept de porc
- Varză murată
- Sos de soja
- Sos de stridii
- Ulei de susan
- Semințe de susan
- Praf de curry
- Boabe de piper
- Apă
- Sare
- Usturoi
- Ceapă
- Ceapă verde
- Pătrunjel, mărar și leuștean
- Sos de roții
- Vin
- Ulei de măsline
Cum am pregătit acest piept de porc?
Păi ia să vedem. Am luat bucățile de piept de porc și le-am condimentat bine de tot cu sosul de soja, uleiul de susan, semințele de susan, praful de curry. Am mai pus și câteva boabe de piper, oleacă de sare, dar puteți să mai puneți și niște semințe de chimen sau alte mirodenii, în funcție de gusturile proprii.
După etapa aceasta, am luat o oală sub presiune în care am pus bucățile de carne, apoi am umplut-o până pe la jumătate și am lăsat-o să-și facă treaba vreo 25 de minute.
Între timp am dat drumul la cuptor la 220 – 230 de grade cu ventilație, mi-am pregătit o tava pe care am pus hârtie de copt, iar după cele 25 de minute am scos carnea din oală și am așezat-o în tavă. La cuptor până carnea devine crocantă.
Cum am pregătit varza călită?
Am tocat varza fideluță (dacă e un pic prea sărată, trebuie lăsată în apă rece, vreo oră, cam așa). Apoi am tocat ceapa, ceapa verde și usturoiul si le-am pus în tigaie cu puțin ulei de măsline.
Puteți pune și niște verdețuri pentru un gust mai fain. Peste toate astea am pus varza, iar când aceasta s-a înmuiat bine de tot și a început să se caramelizeze, am pus vreo 2 linguri de sos de roșii și un gât de vin, apoi oleacă de apă în care s-a gătit carnea de porc, pentru o aromă și mai intensă.
Și cam asta e treaba cu varza. O lăsăm pe foc mic și avem și garnitura pentru carnea de porc.
Să fiți sănătoși!
Las mai jos și rețeta video.
Rețeta este din emisiunea La cină, difuzată in 01.10.2022. Pe mine și pe Ionela ne puteți urmări în fiecare sâmbătă, începând cu ora 21:00, pe Digi24.