Mere coapte în jar – miresmele toamnei în bucătărie

448

Eu toamna, ador să pun la copt fructe sau să fac plăcinte cu acestea. De această dată, am zis să vă propun mai mult o idee, decât o rețetă prea complexă. Așadar, astăzi avem mere în meniu, mere coapte în jar, super gustoase și coapte exact cât trebuie. Mirosul acestora este absolut mirific, umple toată casa de mirosul toamnei. Merele au fost coapte afară pe jar și asezonate cu niște nuci prăjite trase în niște zahăr și pudrate cu scorțișoară, deasupra le-am îmbăiat în niște miere de la albinuțe harnice. După cum v-am obișnuit, aveți mai jos ingredientele și modul de prepare. 

Ingrediente pentru mere coapte:

  • 3 mere verzi Granny Smith (sunt mai tari și numai bune de copt)
  • 1 mână de sâmburi de nucă
  • 6 lingurițe de zahăr brun
  • 1 linguriță de scorțișoară
  • 4 lingurițe de miere
ingrediente

Metoda de preparare:

Pentru început jarul a fost gata pregătit și încins moderat pentru a coace merele. Le-am spălat bine și le-am făcut un orificiu în mijloc pe care îl vom umple după aceea. Am folosit mere Granny Smith, deoarece sunt mai dure și rezistente la copt, dar nu neapărat la fel de dulci ca și cele roșii. 

Merele le-am înfășurat în folie de aluminiu și le-am pus la copt în jar timp de 7 minute, pe ceas, timp în care le-am mutat pe toate părțile ca să se coacă uniform. 

cum am copt merele

După ce merele s-au copt, le-am scos din folie și în fiecare măr am pus câte o linguriță de zahăr pe orificiul mărului și le-am lăsat deoparte, zahărul se topește de la căldura mărului. 

Cum am servit aceste mere coapte pe jar?

Între timp am pregătit și nucile prăjite cu zahărul rămas, ca să le caramelizez puțin (nimic complicat, le-am tras în zahărul topit, ca să fie și mai crocante), după care am oprit focul și am presărat scorțișoară peste acestea. Cu acest mix am umplut mărul. 

servire mere coapte pe jar

După cum ziceam, aceasta nu este o rețetă complicată, mai deloc, mai mult o inspirație pentru acest sezon. Data viitoare în loc de nuci voi pune și niște dulceață de afine, o să mă joc cu mai multe arome, de ce nu?

Bineînțeles, nu am la îndemână jarul, de aceea merele se pot face tare simplu și la cuptor pentru 20 de minute pe la vreo 180℃, dar depinde de fiecare soi de măr, unele se coc mai repede altele mai târziu. 

Merele mele au fost savurate și de prieteni, de la care am primit confirmarea că sunt tare gustoase. Ce ziceți, testați și voi? 

Numai bine,

Ioana

Alte rețete cu mere, găsiți și aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close