O rețetă care cred că va fi pe placul multora: crispy strips de pui cu sos de brânză și usturoi.
Este delicioasă și o puteți pregăti simplu și rapid chiar la voi acasă.
Iată ingredientele de care am avut nevoie pentru această rețetă:
- piept de pui feliat (aproximativ 600-700 gr)
- 3 ouă
- câteva linguri de kefir
- pătrunjel și usturoi sălbatic uscat
- condiment barbeque pentru carne de pui
- două căni de făină albă simplă
- făină de grâu amestecată cu pesmet și diverse condimente (3 sortimente)
- rucola
- 2 roşii
- 200 gr de cremă de brânză
- 4 linguri de unt
- 0 cană de lapte
- 200 gr de parmezan ras
- câțiva căței de usturoi
- sare și piper
- ulei de floarea soarelui (pentru prăjire)
Prima dată m-am ocupat de pregătirea sosului deoarece mie îmi place să îl servesc rece, deși se prepară la cald.
Acest sos de brânză cu usturoi este foarte cunoscut, mai ales în rândul restaurantelor de tip fast-food.
Completează perfect preparatele cu carne și este atât pe gustul adulților, cât și al copiilor.
Îl puteți pregăti acasă, simplu și rapid din doar câteva ingrediente.
Într-o oală mică am topit untul, după care am adăugat usturoiul dat prin răzătoarea mică și am gătit timp de două minute.
Am adăugat apoi crema de brânză și am amestecat cu un tel până la omogenizare.
În compoziție am turnat și laptele, puțin câte puțin, după care am încorporat parmezanul ras.
Am condimentat sosul cu sare și cu piper proaspăt măcinat.
Am continuat să amestec compoziția timp de câteva minute, gătind-o la foc mic până când aceasta a început să se îngroaşe.
Am închis focul și am lăsat sosul să ajungă la temperatura camerei, după care l-am pus în frigider.
Îl puteți servi atât cald, cât și rece, după preferinţe.
Se păstrează în frigider pentru câteva zile.
Cum am pregătit pieptul de pui?
Am luat fiecare file de piept de pui și l-am tăiat în fâşii.
Fiecare fâşie am pus-o pe un băț pentru frigăruie, după cum se vede în imaginile de mai jos.
După ce am procedat la fel cu toate bucățile de piept de pui, m-am ocupat de pregătirea amestecului prin care le-am dat.
Într-un bol am amestecat următoarele ingrediente: 3 ouă, câteva linguri de kefir, jumătate de linguriță de condiment barbeque pentru carne de pui, doi căței de usturoi dați prin răzătoarea mică, pătrunjel proaspăt tocat mărunt, usturoi sălbatic uscat, sare și piper.
Am lăsat această compoziție deoparte, după care am mai pregătit de asemenea un bol cu făină albă simplă și un platou pe care am pus cele trei sortimente de făină de grâu amestecată cu: pesmet, drojdie uscată și diverse condimente.
Aceste tipuri de făină sunt cumpărate, le-am achiziționat de la un magazin online.
Culorile diferă în funcție de condimentele fiecărui conținut.
Amintesc aici câteva dintre acestea: paprika, curcuma, pătrunjel uscat, ceapă deshidratată, oregano, rozmarin, pudră de usturoi, sare, piper, coajă de lămâie, fistic, roșii uscate etc.
Sunt amestecuri create special pentru diverse tipuri de carne, iar aromele sunt perfect echilibrate pentru a da preparatelor un gust desăvârşit.
Crispy strips de pui – pregătire
Am luat fiecare fâşie de piept de pui și am dat-o prin făină albă, apoi prin compoziția cu ouă, iar la final prin mixurile de făină colorate.
Am prăjit pieptul de pui în ulei încins, la foc potrivit, până când s-a rumenit frumos.
Rezultatul: crispy strips de pui delicioase, aurii, crocante la exterior și fragede în interior.
Servire crispy strips de pui cu sos de brânză și usturoi
Pe un platou am aşezat frunze de rucola și câteva felii de roșii, iar deasupra am pus câteva crispy strips de pui.
Le-am servit cu sosul de brânză și usturoi pe care l-am ținut la rece, dar pe care îl puteți servi și cald.
Acest sos îl puteți folosi și la paste sau îl puteți servi cu: cartofi prăjiți, nachos, burgeri, shaorma, kebab etc.
Sper să încercați și voi această rețetă, aștept cu drag părerile voastre. 🤗
Până data viitoare, toate cele bune!
Cu drag,
Alte rețete de pui crispy mai găsiți și aici.
Delicioase și foarte simplu de pregătit
Mulțumesc din suflet pentru apreciere, pupici. ❤️
O idee de prânz minunată
Într-adevăr. Mulțumesc frumos pentru apreciere.
Un preparat inedit, iar sosul mi-a atras atenția în mod special
Mulțumesc cu recunoștință pentru apreciere. Sosul este într-adevăr delicios, îl recomand cu drag.
In loc de prajire, iti recomand in cuptor cu aburi daca ai posibilitatea. +sanatate +rapiditate :)
Mulțumesc frumos pentru recomandare, însă eu le prefer prăjite, așa cum le-am mâncat încă de când eram mică și nu existau tot felul de cuptoare sau aparate.
Sunt nesănătoase cele pe care le cumpărăm din oraș fiindcă nu știm în a câta baie a aceluiași ulei au fost prăjite, însă dacă le pregătim acasă, în ulei nou, nu e nicio problemă.
Cine dorește le poate pregăti bineînțeles la cuptor sau oricare ale aparate mai există.
O săptămână frumoasă!
Imi puteti spune, va rog, de ce se amesteca faina cu drojdie uscata? Am preluat mai jos toata fraza in care apare:
Am lăsat această compoziție deoparte, după care am mai pregătit de asemenea un bol cu făină albă simplă și un platou pe care am pus cele trei sortimente de făină de grâu amestecată cu: pesmet, drojdie uscată și diverse condimente.
Multumesc