Un prânz pentru trei persoane (în cazul meu, pentru două, plus resturi pentru a doua zi) poate fi obținut repede și foarte simplu dacă ai ingredientele potrivite și puțină fantezie. De fapt, dac-ar fi să fiu absolut sincer, fantezia poate înlocui unele dintre ingrediente, așa că nu vă faceți griji prea mari pentru ce puteți găsi (sau nu) prin frigider. Eu o să vă dau și azi o idee pe care o puteți aplica și la cinp, nu-i musai să fie prânz. Iată:
Pentru rețeta de azi am nevoie de un mușchiuleț de porc.
Am nevoie și de ciuperci.
Ardeii, usturoiul și pătrunjelul ajută destul de mult. Dacă nu vă plac ardeii iuți, folosiți doar din cei grași.
Smântâna dulce e foarte bună dacă vreau să am sos în jurul celorlalte ingrediente. Eu am amestecat-o cu piper proaspăt măcinat.
Am tăiat mușchiulețul în rondele.
L-am rumenit ușor pe o parte și pe cealaltă, în așa fel încât să sigilez fibrele și să păstrez toate sucurile în el (știm că porcul se poate usca foarte repede).
Am stropit mușchiulețul cu brandy. Nu-i obligatoriu să faceți asta dar mie îmi place aroma.
Am șters ciupercile cu un prosop de bucătărie uscat și le-am pus în tigaie, lângă mușchiuleț, odată cu o cană de apă caldă.
Am tocat legumele…
…le-am pus în tigaie…
…și am turnat peste toate smântâna dulce. Am lăsat să bolborosească încet pe foc până a scăzut smântâna (15 minute).
Asta a ieșit:
Am fost mulțumit de rezultat.
Ciupercile și mușchiulețul au rămas suculente iar sosul, poternic aromat de ardei, a fost senzațional.
Să fiți sănătoși.
Ce super, am si ciuperci si muschiulet, plus ca mi-a adus mama de la tara o galetusa de 5Kg cu smantana. Bravos!
La multi ani, maestre!
la mulți ani și ție:-)
No bine ca numa amu am intrat la tine!!!ca tocmai trebuie sa scot muschiuleti(amindoi)de la cuptor!da buni or fi si ai mei!
In primul rand La Multi Ani!
fara usturoi se poate? nu de alta da ma umflu ca un balon cand mananc usturoi….
Dane, la mulți ani. Sigur că se poate:-).
Mariana, buni or fi, de bună samă!:-))
Nu numai ca sunt convinsa ca mancarica e super gustoasa, dar trebuie sa iti admiri si talentele de decorator! Un adevarat spectacol in farfurie!
pardon, voiam sa zic „admir”… dar merge si asa cum a iesit din goana tastaturii ;)
uuuuuuuf, si un ps: ca uit mereu sa intreb: poza 1, respectiv 3 din header, caror retete corespund? pentru ca arata fenomenal, rapid si simplu!
Zazuza, mulțumesc. Prima poză e a unei salate cu piept de pui și a treia e a unui sandwich pe care l-am mâncat într-o zi la micul dejun. Vezi mai jos:
https://adihadean.ro/2009/04/zece-mii-de-variante/
https://adihadean.ro/2009/01/toast-cu-ochiuri-si-piept-de-porc/
multam fain de tot!
Adi, La Multi Ani in primul rand. Asa-i ca tu faci majoritatea „uscaturilor” la foc mic? Ca de altfel nu ai putea face poze asa „gustoase”. Bafta si asteptam promisiunea de anul trecut, cea cu seara italiana.
Andrub, la mulți ani. Eu am anunțat seara italiană dar nu s-au înscris destui oameni pentru ca ea să se și întâmple:-). Nu gătesc la foc mic decât când e cazul, ba chiar prefer focul iute, să-mi rămână legumele cât mai crocante posibil:-).
La multi ani! Impliniri, voiosie si noroc va doresc!
Deci, cand vii in Bucuresti, ha?
Manole, pe 28 Ianuarie:-). La mulți ani:-).
esti genial ,esti jamie oliver al romaniei .
fericita trebuie sa fie consoarta ta …
Luciana, eu n-aș merge până acolo dar îți mulțumesc:-).
Arata într-un mare fel!Bun rau!
Mulțumesc, Maya:-)
Am incercat aseara. A iesit excelent :)
Manuel, felicitări:-)
Unde dom’ne? Amanunte please! :D
Manole, termin pregătirile curând și revin cu toate detaliile:-).
la mine acuma bolboroseste smantana:P mamaa cum miroasee. Referitor la commentul de mai sus, stiu ca nu a fost lume anuntata, dar ai promis ca faci dupa sarbatori:)
Andrei, am spus că voi strecura cele două feluri în alte oferte. Aștept să-și revină lumea după sărbă(u)tori și mă gândesc la ceva în sensul ăsta:-).
iami-iami……..cred k a iesit bun k a mancat toata lumea si nu s-a plans nimeni.ms
foarte foarte buna reteta, musafirii mei s-au lins pe degete. insa tura urmatoare cred ca o sa pun carnita nitel in bait..sa fie un pic mai aromata…
Dush, nu-i o idee rea:-)
idea e tare de tot, se simte si se vede ca ingredientul principal (dragostea) e din belsug si ca si in celelate retete nu lipseste ……de aroma ce o da ardeii in smantana e tare super si gustos de te lingi pe degete intradevar….sunt din Basarabia, si la noi se gateste asa, ardei copti in rola si apoi scaldati in smantana, sau aredii copti curatati de cojita si umpluti cu brinza de vaca si in sos de smantana (se pot servi defapt si fara smantana, deja dupa gust)…. am incercat chiar si rosii in smantana…
numai sanatate ;)
Cristy, am avut ocazia să ajung la Chișinău acum câțiva ani. Mărturisesc, am mâncat grozav acolo și fie și numai pentru mâncare m-aș întoarce cu drag:-).
a fost extrasuper bun !
ceva nou si inedit, gustul peste masura :-)
felicitari !
ca sa iti dovedesc ce bun a fost, azi am repetat experienta, cu diferenta ca de data asta am marinat putin carnea cu boia dulce, busuioc si patrunjel uscat, iar la apa am mai adaugat niste supa de pui, daca tot fierbe oala de supa alaturi :))
abia astept sa manancccc…!!!!!!!!!!!
p.s. asai ca din toate sosurile dietetice, smantana dulce ii cea mai buna? nu de alta dar cam 75% din retete o au in compozitie, nu ca mas supara :-)
Ildi, la dietă e bună smântâna dulce cum e porcul pasăre:-). Da’ nu-i bai, dacă nu mănânci în fiecare zi și mai și ai în meniu fructe și legume proaspete, e ok.