Rețeta de azi e practic una de risotto obișnuit combinată cu un strop de plăcere proletară izvorâtă din cîrnații proaspeți, zemoși și aromați cu ierburi din cele plăcut mirositoare. Povestea asta implică un cuptor dar asta nu complică nimic. Să vedeți:
Orezul e absolut necesar. Ca să vezi.
Cârnații și ei. Dacă nu aveți o măcelărie de încredere din care să cumpărați cârnați proaspeți, încercați la un supermarket. Atenție totuși la etichetă. Conservanți, acid citric, nitriți=bad modjo.
Prazul și usturoiul aduc un plus de ducleață mâncării, veți vedea imediat în ce fel.
Pentru risotto mai folosiți niște unt.
Înainte de orice, puneți cârnații într-o tavă, împreună cu jumătate din firul de praz și cu două căciulii de usturoi întregi, cu coji cu tot. Stropiți cu ulei și puneți tava în cuptorul încins. Va sta acolo 40 de minute.
Tăiați rondele prazul rămas și puneți-l la încins cu puțin ulei. Adăugați puțină apă, să nu se ardă.
După un minut puteți adăuga orezul. Amestecați bine și după ce acesta începe să sticlească turnați peste el puțină supă de carne sau apă caldă.
Adăugați apă/supă pe măsură ce orezul o absoarbe și amestecați mereu. Spre final (după aproape 20 de minute) adăugați sare după gust.
Ar trebui ca după 17-19 minute să aveți un risotto cremos. Luați tigaia de pe foc și puneți în el untul și două linguri de parnezan ras. Amestecați bine.
Scoateți cârnații din cuptor și rupeți-i în bucăți.
Amestecați risotto cu bucăți de cârnat, praz copt și căței de usturoi scoși din cămășile lor.
Teribil de gustos e rezultatul.
Să fiți sănătoși.
Bun si frumos,multumim.Din pacate suntem in post…Dar se retine pentru dupa.
Iata in sfarsit blogul unui om cu preocupari serioase.
Sa fii sanatos !Multumesc pentru ideea minunata!
Imediat purced la fapte !