Dragii mei, povestea-i simplă: săptămâna trecută am cules ciuperci din pădure, le-am dezhidratat și le-am pus bine. Mai iau din ele pentru câte o mâncare-n care se potrivește aroma lor de pământ și frunze moarte, de mușchi și aer curat. Una dintre eceste mâncăruri e risotto-ul pe care-l puteți vedea în Cook’NRolla 14, pe Trilulilu.ro.
Dansul ciupercuțelor face toți banii! :D
d-aia l-am pus:-))
Offtopic : Hadeanule , poti sa-mi zici niste condimente bune pentru mistret ? Sau un sfat despre cum sa marinez,dau cu bait mistretu? carnea de vanat in special ?:P mersi.
Ady, cuișoare, ienibahar, piper negru, chimen, zdrobite impreuna. Freci bine carnea, o lași la rece doua ore apoi o acoperi cu vin alb sec și o mai lași 24 de ore.
Mi s-a confirmat încă o dată că eu zic pilaf, dar îi de fapt risotto. Mai rămâne numai să mă obişnuiesc să adaug un pic de vin alb. :D
Mersi :)
Cum ai deshidratat ciupercile?
Ce tigaie este cea in care ai facut risotto-ul?
Multam!
Lavinia, cu un aparat de deshidratat. Se găsește în comerț. O altă variantă ar fi să le lași undeva în loc usct, la umbră. Durează mult mai mult însă. Tigaia e una cu fund gros dar putea fi orice altă tigaie, putea fi o cratiță, n-are importanță prea mare.
Mi-a placut mult tigaia de aceea te-am intrebat, desigur nu in ideea ca e obligatoriu sa ai acea tigaie cand faci risotto.
Este din inox?
Multumesc!
Lavinia, da e din inox. Nu știu marca, nu-i tigaia mea:-)
Scurt si la obiect! Ca intotdeauna bine punctat!