Câteva lucruri despre carne

319

Am început anul într-o cheie ușor vegetariană, deși nu l-am încheiat pe primul abuzând de carne. Socotesc că am ajuns la un oarecare echilibru alimentar și, mai mult decât atât, am ajuns să recunosc semnalele pe care mi le trimite prorpiul corp. Încă nu sunt nevoit să mănânc carne (nici nu mă feresc de ea), dar dacă ar fi să mănânc azi, aș alege vita. Carnea roșie vine cu suficient de multe beneficii dacă e gătită corespunzător. Vă voi îndruma în cele ce urmează spre o serie de articole pe care le-am scris pe parcursul anului trecut și pe care le-am postat pe site-ul pe care scriu despre carne. Toate au apărut ca urmare a experienței mele cu carnea și pot să garantez că dacă urmați informațiile de acolo întocmai, veți avea experiențe plăcute.

Dacă ar fi să o luăm mai de la început, poate s-ar cuveni să vorbim puțin despre marmorare și beneficiile ei.

vita marmorata

De aici veți afla că nu există „fripturi în sânge„.

vita in sange

Aici găsiți sugestii pentru asezonarea cărnii de vită.

asezonare vita

Aici găsiți detalii despre maturarea cărnii, dar și despre marinare.

vita cu sare

 

Cât ții o friptură pe foc? Iată unul dintre răspunsuri.

wagyu 1

 

Rețete, experiențe și informații despre vită, miel, fripturi pe grătar, la tigaie ori la cuptor, găsiți tot pe www.gurmandapetit.ro. Să fiți sănătoși.

Join the Conversation

  1. paun rahela says:

    Vreau sa gatesc bine pt familia mea

  2. nastase marius says:

    as vrea sa stiu si eu daca se poate, domnu adi cu toata stima , diferenta dintre carnea de vitel si cea de vaca adulta ,aici ma refer la cele autohtone cele de afara ma intereseaza mai putin cu toate ca nu cunosc nici acolo cui ,,apartin,, bucatile de carne. va multumesc!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close