După toate mesele pline și la propriu și la figurat, după ce ne-am ghiftuit peste măsură, cred ca a venit vremea să acceptăm măcar ideea de a mânca ceva mai ușor. Nu e doar bine pentru organism, ci e bine și pentru sănătatea noastră mentală. Așadar, v-am pregătit o rețetă ușoară, dar gustoasă care e gata într-un timp scurt. Pentru astăzi avem în meniu, file de cod cu roșii cherry, măsline și usturoi la cuptor. Vă invit pe toți să luăm masa împreună!
Ingrediente pentru rețeta de file de cod cu roșii cherry la cuptor:
- 250 gr roșii cherry colorate
- 100 gr măsline verzi
- 4 linguri ulei de măsline extravirgin
- 4 căței de usturoi
- Crenguțe de cimbru proaspăt
- Sare și piper
- 700 gr file de cod
- Sucul de la jumătate de lămâie
Metodă de pregătire file de cod:
Am pornit cuptorul la 200 de grade.
Am tăiat roșiile cherry în jumătăți, la fel și măslinele, am tocat mărunt usturoiul, am pus sare și piper, 2 linguri de ulei de măsline și frunzulițele de cimbru de pe două crenguțe, apoi am amestecat.
Am pregătit o tavă mare, pe care am pus hârtie de copt, apoi am pus fileul de cod, pe care l-am uns cu uleiul de măsline rămas, apoi am turnat peste, amestecul de roșii. Apoi am pus câteva crenguțe de cimbru.
Am acoperit tot cu folie de aluminiu și am băgat tava la cuptor pentru 15 minute. După cele 15 minute am scos folia și am mai lăsat felul de cod la cuptor, încă 10 minute.
Noi l-am mâncat alături de legume sotate în unt, nimic complicat, totul rapid, ușor, gustos, sățios.
Vă recomand tuturor ca aceste zile să mâncați ușor și să aveți grijă de voi.
S-aveți poftă!
Alte rețete interesante pe bază de pește găsiți aici!
Multumesc pentru reteta.Este pe gustul meu pentru ca imi place mult pestele.
Vai, arata chiar delicios!