Ca brânza pe masa fierbinte

264

Nu-s cele mai bune poze, știu, dar atât a putut telefonul meu în seara aceea în care ne-am așezat în jurul mesei fierbinți (se alimentează de la priză). E o invenție interesantă care reunește mai multe principii (am regăsit aici ca principiu, masa fierbinte japoneză, vasul pentru fondue, raclette) similare. Experiența e distractivă, potrivită pentru a-i ajuta să gătească pe aceia care nu prea gătesc, potrivită chiar și pentru a-i învăța pe copii, sub supraveghere atentă, cum să gătească bucăți mici de carne, brânză sau legume.

raclette 1Carnea tăiată în fășii subțiri, marinată și condimentată, se frige în timp scurt, legumele la fel.

raclette 2Brânza topită pe loc, presărată cu piper ori stropită cu ulei de dovleac și apoi întinsă pe pâine, e un deliciu.

raclette 3Una peste alta, nu-i rău și mi-am propus să studiez problema mai atent, adică să cumpăr o unealtă de felul ăsta și să dezvolt niște rețete dedicate fenomenului. Să fiți sănătoși.

raclette 4

Join the Conversation

 1. Ce bine!! Pe mine m-a cucerit „racleta” in ultima vacanta in Franta si am cautat mult pana am gasit un aparat de cumparat la noi.. Pana in final l-am gasit si cam o data pe luna ne rasfatam cu nebunia asta. Noroc ca se gaseste branza respectiva la supermarket.. Astept cu nerabdare retete! :-)

 2. Excelent..Mai putine lucruri prin bucatarie..Nu am vazut pana acum asa ceva, dar pare foarte interesant, si mi-ar usura un pic viata.

 3. Am observat ca in „tavita” de raclette se „coace” foarte bine oul.

 4. Daca iti iei, ia-ti una cu partea superioara din piatra (vezi pe internet stone raclette), e mult mai sanatoasa decat cea din teflon. Am inteles ca se pregateste o legislatie ce va interzice utilizarea teflonului in scopuri alimentare, se pare ca e periculos si incet-incet se revine la modalitatile traditionale de coacere, cum, ar fi piatra (cand eram mica nu stiam de ce la bunica ii zicea tigaii din fonta „lespede”, acum mi-e clar, pentru ca probabil pentru coacere se folosea demult o lespede de piatra). Acum exista tigai acoperite cu ceramica, care sunt asa si asa, mai lipesc, si tigai acoperite cu ceva compozit din piatra, care costa o mica avere.

 5. Prietenii mei elvetieni (Valais) spun ca singura branza romaneasca care se preteaza pentru raclette este branza Nasal…desi este cam scumpa chiar si in comparatie cu originalul Morbier :)

 6. persinaru says:

  1. Ce fel de branza se foloseste? Din cele care se gasesc la noi.
  2. Dovleceii nu dureaza o vesnicie sa se faca?

  1. Adi Hădean Author says:

   Năsalul merge perfect. Dovleceii sunt ok:).

 7. Oricum, in magazinele mari exista branza raclette gata feliata..

  1. Ada poti sa imi spui te rog in ce supermarket de la noi ai gasit branza raclett de cumparat?

  2. Iulia says:

   Pesemne raspund tarziu, dar mai bine sa ramana scris. Eu am gasit in Carrefour. Este in jur de 25 lei ~ 300 grame.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close