Eu zic că rețetele care ne amintesc de copilărie sunt parcă cele mai gustoase. Papricaș de bibilică este un preparat cu trimitere la regiunea de vest a țării, un loc special pentru mine. Îl făcea bunica mea de la Arad și-l fac și eu acum din ce-mi amintesc și cu ce am la îndemână.
Rețeta este una destul de simplă, însă are acel ceva care îți va răsfăța papilele gustative.
Ce e un papricaș de bibilică?
Până la urmă e un fel de tocană la care adăugăm și niște carne bine friptă. Rețeta e simplă. Peste carnea rumenită în tigaie se adaugă ceapă, usturoi, morcovi și bineînțeles ardei. Untul și smântâna nu pot lipsi nici ele, pentru a conferi rezultatului final o textură cremoasă.
La final, se condimentează totul cu sare, piper, boia și tarhon. Dacă îți plac aromele intense, poți adăuga și un pic de pătrunjel. Eu nu pot să promit că voi mai adăuga la final, dar depinde totul de gust.
Poftă mare tuturor și să ne auzim cu bine!
P.S. Eu și Ionela Năstase vă dăm întâlnire în fiecare sâmbătă “La cină”, la Digi24.
Rețeta de papricaș de bibilică este din emisiunea difuzată în data de 27.11.2021.
Alte rețete din emisiune găsiți aici!