Tort cu ananas și cocos

492

Acest tort, umplut  cu cremă de ananas, cocos și bucăți de ananas a devenit unul din torturile mele preferate. Blaturile sunt pufoase, crema fină, iar aroma de cocos este delicată, nu dominantă.  Este perfect pentru orice ocazie cu tematica iernii sau pentru iubitorii de cocos.

tort-cu-ananas-si-cocos

Ingrediente (la temperatura camerei) pentru 1 blat de 23 cm diametru. Se prepară 3 blaturi.
140 gr făină, 1 linguriţă praf de copt, ½ linguriţă bicarbonat de sodiu, ¼ linguriță sare, 1 ou, 120 gr zahăr, 100 ml lapte, 100 ml lapte bătut, 85 ml ulei vegetal
Crema pentru umplutură
3 gălbenuşuri, 80 gr zahăr, 100 ml suc de ananas dintr-o conservă, 300 ml lapte, 4 linguri făină
100 gr fulgi de cocos

Crema de unt
3 albuşuri, 110 gr zahăr, 190 gr unt (după reţeta Andreei).

tort-cu-ananas-si-cocos

Se preîncălzeşte cuptorul la 190 de grade.

Se amestecă făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea. Separat, se bat ouăle cu zahărul, până se dizolvă. Se adaugă laptele, laptele bătut, uleiul şi extractul de vanilie, după care se amestecă până se omogenizează. Se adaugă făina şi se amestecă, doar până făina se încorporează în aluat. Se pune aluatul într-o tavă tapetată cu unt şi făină şi se coace timp de 35 de minute. Se repetă cu celelalte 2 blaturi.tort-cu-ananas-si-cocos-3

Pentru cremă, se încălzeşte laptele, nu foarte fierbinte. Se bat galbenușurile cu zahăr şi se adaugă 100 ml suc de ananas (se păstrează restul de suc). Se adaugă jumătate de lapte, treptat, cu o lingură. Se adaugă făina şi restul de lapte, se amestecă şi se transferă într-o crăticioară. Se găteşte la foc mic, amestecând continuu cu telul până se obţine o cremă de consistența iaurtului gros. Se acoperă imediat cu folie alimentară (folia trebuie să atingă crema, că să nu se formeze o pojghiţă) şi se refrigerează.

Când s-au răcit blaturile complet, se asamblează tortul. Se taie 8 felii de ananas în bucăţele şi se rumenesc 4 linguri de fulgi de cocos.

Se însiropează blatul cu suc de ananas, cam 3-4 linguri/blat, se acoperă cu jumătate de cremă, bucăţele de ananas şi fulgi de cocos.

Se repetă cu al doilea blat.tort-cu-ananas-si-cocos-4

Se acoperă cu ultimul blat şi se îmbracă tortul în crema de unt. Se decorează cu bomboane si restul de cocos. Se refrigerează înainte de servire.

tort-cu-ananas-si-cocos

Text&Foto: Lia Ștefan

Mr.Bunny’s Cooking Adventures

alist

Join the Conversation

  1. Eeee, păi așa nu mai slăbesc niciodată! Numai citind rețeta am simțit cum iau în greutate! :))
    O minunăție! Mulțumesc!

  2. Arata tare bine.Il voi face intr-o saptamana ,cu ocazia unei zile de nastere in familie.
    Multumesc!

  3. Se poate folosi ananas si suc proaspat sau este mai indicat sa fie din compot?

    1. Lia Ștefan says:

      Buna. Cel din compot este mai fraged, de aceea l-am ales :)

  4. Wow, cocosul e preferatul meu. De-abia aștept să-l fac. De ce și praf de copt și bicarbonat?

  5. Cum se rumenesc cele 4 linguri de fulgi de cocos?

    1. Lia Ștefan says:

      1-2 minute in tigaia incinsa :), cat sa capete o culoare aurie

  6. Am incercat reteta, iar rezultatul este minunat! Un tort aratos si foarte gustos! Si nu e deloc complicat de realizat. Multumim pentru reteta!

    1. Lia Ștefan says:

      Ma bucur foarte tare, multumesc :)!

  7. Eu tocmai l-am terminat de făcut. O minunăție! As pune o poza dar nu știu cum.

    1. Lia Ștefan says:

      Multumesc frumos, ma bucur ca v-a placut :)!

  8. Minunat!!! Martea urmatoare este ziua mea de nastere si am hotarat ca am sa fac chiar aceasta reteta. Dar am o intrebare: e chiar obligatoriu sa fac 3 blaturi separate sau as putea sa fac si unul singur pe care sa-l impart in 3?Nu de alta dar maine ma intorc de la munca destul de tarziu si mi-ar trebui prea mut timp sa le coc separat, avand in vedere ca am cuptorul prea mic sa le coc deodata.Rog daca se poate sa-mi dai raspuns curând.Multumesc!

    1. Pana la urma am facut blatul intr-o singura tava din 2/3 de ingrediente si apoi l-am taiat in 3(cu atentie). A iesit o minunatie de tort pentru care am primit multe complimente. As pune si fotografia dar nu stiu cum se face.

  9. Eu sunt putin dezamagita de acest tort..poate nu am folosit un compot de calitate..ma gandesc ca poate ar fi fost mai indicat un suc de ananas.. crema este o budinca banala de casa. crema de unt mi se pare destul de grea si, desi am pus mai mult fruct decat era specificat-respectiv 10 felii de ananas taiate cubulete, nu a iesit un contrast intre gusturi, asa cum ma asteptam. Este un tort finut, intradevar, dar.. e bevoue de atome mai puternice. Imi place stilul in care sunt prezentate retele, am facut si alte torturi (cel cu 3 straturi de mousse de ciocolata) au iesit genial.. poate reveniti cu alte idei la tortul asta..

    1. Lia Ștefan says:

      Buna. Cremele pe baza de unt sunt intr-adevar mai grele si nu pe gustul tuturor. Voi tine cont de comentariul dumneavoastra, este intotdeauna loc de imbunatatire :)

  10. Ana Lupașc says:

    Bună. Superb arata. Vreau sa îl fac curând pentru 17 persoane pentru o aniversare. Ma îndoiesc ca ajunge un tort de 23cm însă. Oare care ar fi cantitățile pentru un blat de 32cm?

    1. De 26 cm este mai mult decat suficient

  11. Bună, am facut tortul si as avea trei întrebari : ce alta crema as putea folosi?Crema de unt mi s-a părut prea grea ,prea mult unt ,totusi.Pentru gustul meu,nu vreau sa supăr pe nimeni.
    De asemenea, cum ati ornat cu cocos,lateralul tortului?Nu am reusit sa ornez perfect,se vede crema si blaturile.
    In crema,am folosit patru linguri de făină ,dar se simte gustul acesteia,putin ,e drept.
    Pot inlocui cu amidon?
    Succes in toate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
AdiHadean.ro © Copyright 2023. Toate drepturile sunt rezervate.
Close