Cotlet în 4 minute, cu garnitură de spanac

387

Aud din când în când că porcu’ în sus și că porcu’ în jos, adică, vezi matale, porcul e dușmanul. Tot din când în când aud cam aceleași lucruri, cu argumente puțin diferite, despre vită, miel, pui sau curcan. De aici, și din minimele cunoștințe despre viață pe planetă, am tras concluiza că suntem manipulați mârșav de oamenii care au bani mulți, în funcție de interesele lor financiare și de cine plătește primul. Da, dacă ai o dietă bazată pe ciolan afumat cu fasole, vei avea probleme în viață, dar și dacă vei avea o dietă bazată pe vită în sânge ori pe pui la grătar. Am mai spus-o și altă dată, secretul e să-ți oferi un meniu variat, fără excese și cu mai multe vegetale pe farfurie și mai puțină carne. Dar nu fără. Acestea fiind spuse, consider că nu există o contradicție între programul „Înapoi la ’90” în care singur m-am vârât, și carnea de porc, în anumite condiții. Apropo de program, am aflat că dacă fac exercițiile de fat burn în mod corect, consum peste 2000 de calorii într-o oră. La cum văd că lucrez acum, sunt cam pe la 80% din valoarea asta. Azi am antrenament fix pe tema aceasta. Voi încerca să urc spre 90%.

Acum, despre prânzul de ieri: l-am făcut în 4 minute. Am folosit cotlet de porc, cu os cu tot, porționat. Am mai folosit și trei roșii cherry și un cățel de usturoi.

Am mai folosit și o mână de spanac.

Cotletul e o carne puțin grasă, lucru care aduce cu sine avantaje dar și dezavantaje. Unul dintre dezavantaje e că se uscă repede și dacă presaari sare pe el înainte de a-l frige, se uscă și mai repede, și mai tare, pentru că sarea extrage sucul din carne. Există totuși o soluție la problema asta: sarea grunjoasă pusă în tigaie, nu pe carne.

Am pus tigaia pe foc și carnea în tigaie. Și roșiile. E bine dacă folosești o tigaie groasă, care să distribuie căldura uniform.

După 2 minute am întors carnea pe partea cealaltă și am pus în tigaie spanacul și usturoiul zdrobit.

După alte două minute am scos mâncarea pe o farfurie și am presărat peste ea puțin piper proaspăt măcinat.

Foarte bun, foarte simplu, foarte rapid.

Să fiți sănătoși.

Join the Conversation

  1. humm..2000 de calorii/ora la fat burn? mi se pare bizar…eu la o sedinta de cardio de 2h la care imi dadeam duhul cu greu scapam cu 170 calorii consumate…

  2. adihadean Author says:

    dush, nu știu ce să zic, într-o oră de alergare normală, consum 500-550 de calorii, într-o oră de mers pe bicicletă, la o viteză medie de 35 km/h consum aproximativ 440 de calorii. pe măsurate (mă răg, așa cum măsoară aparatele din sălile de sport). antrenamentul de fat burn e mult mai intens decât orice altceva am făcut până acum (chiar mai intens decât antrenamentele de tae kwon do, cu mențiunea că acelea nu se compară ca duritate), deci numărul mi se pare plauzibil.
    într-o oră de tae bo se ard cam 800-850 de calorii.

  3. nela banga says:

    intrebare intrebatoare,in 4 minute sa copt cotletul?,nu vorbesc de rosii si spanac!

    1. adihadean Author says:

      nela, e exact așa cum am spus:).

  4. Adi, nu era mai bine sa pui spanacul ala crud in farfurie stropit cu ulei si ceva otet balsamic ?

    1. adihadean Author says:

      vlad, în două minute (chiar mai puțin), nu se distrug toate vitaminele din spanac, e numa’ bun. sigur, fiind atît de tânăr, mergea și crud, e o chestiune de gust și preferință.

  5. Sunt la job si in 4 minute pot muri. De pofta….. :)

  6. nela banga says:

    multumesc frumos,am sa fac si eu,oricum,coastele au iesit super!

  7. Cred că gazul e de vină. Mie n-o să-mi iasă bun în 4 minute. Am gazul prost la aragaz.

  8. adihadean Author says:

    nela, succes
    Andrei, să știi că nu are nevoie de foc iute. Trebuie doar să fie încinsă tigaia. Și, dacă se poate, să aibă fundul gros.

  9. O încingi cam 2-3 ore înainte :)) așa nu mai ies 4 minute..
    Sar la alt subiect. Ce fel de cuțite recomanzi? (firmă, preț, modele, linkuri dacă ai..) săru’ mâna

  10. adihadean Author says:

    tigaia mea de fontă, grea, masivă, se încinge într-un minut:). despre cuțite, vezi aici. inclusiv comentariile: https://adihadean.ro/2010/01/despre-cu%C8%9Bite/

  11. Păi dacă porcu’ e duşmanu’, să-l tăiem şi să-l mâncăm, că doar nu e om !

  12. un astfel de pranz voi face eu azi :)

  13. help! e o moneda pe aici care ma hartuieste!!! Doamne, ce nevoie are de semnul „X” daca tot nu-l poti nimeri?

    1. adihadean Author says:

      mona, eu îl nimeresc mereu:)

  14. Alergatul –cca 450 de calorii / 30 minute, in functie de greutatea alergatorului si viteza cu care alearga

    Cataratul – cca 370 de calorii / 30 minute

    Inotul- cca 360 de calorii / 30 minute, in functie de forta cu care este executat

    Ciclism – cca 300-400 de calorii / 30 minute, in functie de viteza cu care este practicat

    Box- cca 320 calorii / 30 minute

    Tenis – cca 320 calorii / 30 minute

    Basket- cca 288 calorii / 30 minute

    Vaslitul – cca 280 calorii / 30 minute

    Ski fond- cca 270 calorii / 30 minute

    Patinaj – cca 252 calorii / 30 minute

    Dans(swing) – cca 180 calorii / 30 minute

    Zumba – cca 300 calorii / 30 minute

    daca practicati acelasi tip de sport pentru o perioada lunga de timp, corpul se obisnuieste cu stresul la care este supus si in timp nu mai consuma calorii la fel de multe!

    2000 de calorii? – daca faci 4 ore – corect 100% :-)))

    1. adihadean Author says:

      Sanda, frumusețea la un antrenament aerobic intens e că arzi calorii mult mai multe în orele următoare. Asta-i explicația pe care am primit-o eu. Și pe care o cred. Poate ne dai și o sursă pentru numerele pe care ni le-ai dat. Și poate vii la o ședință de fat burn, să vezi care-i diferența dintre o oră de alergare și una de fat burn:).

  15. Da, daca faci

    Cardio corect

    Scurt si intens – interval training/tabata training – corpul arde calorii si dupa 48 de ore dupa ce ai terminat antrenamentul.
    efectul se numeste EPOC (Exercise Post-Oxygen Consumption) – este masura ratei cu care corpul se oxigeneaza dupa activitati intense de tipul interval trainig.Cu cat intensitatea este mai mare, mai mult oxigen si energie este necesara pentru ca organismul sa se recupereze. Ca rezultat, corpul tau continua sa arda calorii pana la 48 de ore dupa ce ai terminat antrenamentul – inclusiv atunci cand dormi.
    maxim 20 de minute fragmentat in sesiuni scurte si f intense: 20 de sec exercitiu in forta, 10 sec rest si tot asa pana cazi lat:-)

    daca este clasa de cardio de tip aerobic in care scoti untul din tine timp de 40-50 de minunte continuu atunci, da slabesti din grasime dar si din masa musculara

    sfat: foloseste principiul confuziei musculare – sa faci exercitii de rezistenta si cardio si o sa vezi rezultate spectaculoase
    acelasi stress aplicat muschilor duce la platou si dupa o vreme nu mai vezi nici macar o mica transformare
    De aceea esti mult mai castigat daca faci din toate clasele posibile pe care le gasesti la Gimmy:-))

    apropo…si eu predau la Gimmy:-))) see you there, o sa vin si eu la ora

    1. adihadean Author says:

      Sanda, hai:)

  16. Foarte tare ultima poza :) Nevertheless, will try this at home.

  17. Alexandra says:

    Abia ce am terminat de papat…A iesit demential..Multumesc ptr reteta.

  18. Reteta asta a fost absolut geniala. Nu am mancat pana acum un cotlet atat de bun, asa cum a iesit cel preparat astfel. Cu siguranta voi lua si alte retete la incercat. Va multumesc pentru ideile grozave si va doresc sa aveti un an cat mai inspirat din punct de vedere gastronomic si nu numai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close