Cunoaște-ți bloggerul: Lia Ștefan

222

1. Cine eşti şi ce faci?

Sunt Lia Ştefan, am 29 de ani şi mi-am găsit căminul în Gdańsk, Polonia, unde am sentimentul de “acasă”. În acelaşi timp, mă aflu într-un mediu în care descopăr permanent ceva nou. Pentru mine este combinaţia ideală între stabilitate şi noutate. Dacă pe primul plan mă pasionează gătitul şi fotografia culinară, am şi alte preocupări care mă atrag. Momentan în timpul liber frecventez cursuri de limba poloneză, mă relaxez la sala de sport, şi nu în ultimul rând, citesc romane, de obicei de sci-fi, fantezie sau distopice.lia-stefan

2. De ce ai ales internship-ul pe adihadean.ro?

Îmi doream o provocare culinară prin intermediul căreia să-mi pot dezvolta abilităţile în bucătărie. Ştiam deja că am o pasiune pentru gătit şi pentru fotografia culinară, iar acum era momentul să–mi testez cunoştinţele. Am aplicat şi pentru seria 2015 şi n-am reuşit să fiu selectată nici printre primii 10. Să mă găsesc printre finalişti în 2016 a fost o dovadă clară de dezvoltare.

3. Cu ce aşteptări ai intrat în echipă?

E greu de spus. Ştiam că va trebui să pregătesc un articol pentru fiecare săptămână, dar altfel nu puteam să-mi imaginez ce se va întâmpla în spatele cortinei. Oricum, nu m-am aşteptat la un asemenea nivel ridicat de organizare şi profesionalism.

4. Cum ţi s-a părut experienţa până în prezent?

A fost într-adevăr o provocare. Chiar trebuie să fii pasionat, altfel este dificil să dai dovadă de devotament în fiecare săptămână, timp de 1 an. Şi în fiecare săptămână, parcă aşteptam să deschid o cutie cu surprize, să văd cum au interpretat colegii mei tema săptămânii. Cred că ar fi fost interesant uneori chiar să fim nevoiţi să comunicăm unul cu celălalt pentru reţete, pentru că fiecare reţetă până acum a fost un efort individual.lia-stefan-3

5. Eşti ceea ce mănânci?

Îmi place să încerc diferite feluri de mâncare, să fiu deschisă către noi experinţe culinare, să încerc ingrediente exotice sau tehnici dificile. În acelaşi timp, revin la reţetele simple, care ştiu că-mi fac mereu plăcere mie şi familiei mele. Cred că sunt la fel de deschisă şi cu oamenii ori în situaţii noi sau dificile.

6. Acasă sau la restaurant?

La restaurant, doar pentru că nu sunt vase de spălat :).

7. Şcolit sau auto-educat?

Cred că depinde foarte mult de personalitatea fiecăruia. Unele persoane prosperă în mediu academic, au nevoie de o formă de ghidare şi organizare, de o bază care să-i ajute pe mai departe şi care le oferă încrederea în sine pe care alţii o dobândesc natural prin auto-educare. Aceasta din urmă solicită multă auto-disciplină şi motivaţie, nu va fi nimeni să-ţi ofere un plan, ci va trebui pregătit. În ceea ce priveşte o carieră culinară, eu probabil voi urma drumul şcolii, cu paşi mai mici pe cont propriu. În schimb, observ cu admiraţie cât de mult s-a dezvoltat Vladimir pe cont propriu.

8. Trei bucătari care te inspiră?

Lorraine Pascale, pentru că nu a renunţat până nu şi-a descoperit pasiunea şi o percep ca pe o persoană pozitivă şi plină de energie.
Julia Child care este un exemplu pentru mine că poţi face ce-ţi doreşti la orice vârstă, în orice condiţii şi nu trebuie să renunţi când întâmpini greutăţi.
Karol Okrasa datorită pasiunii evidente pentru gătit şi abilităţilor sale de a prepara mâncăruri delicioase cu cele mai simple ingrediente sau combinaţii neaşteptate, în orice condiţii.lia-stefan

9. Te influenţează părerea cititorilor despre reţetele pe care le postezi?

Depinde foarte mult ce conţin părerile. Am învăţat să le iau “cu un gram de sare”. Dacă mă ajută la dezvoltatea blogului sau conţinutului, da, iau în considerare părerea cititorilor. Dacă părerile sunt legate de preferinţele sau alegerile alimentare urmate de fiecare sau dau dovadă de lipsă de respect, nu mă influenţează.

10. Ce nu te întreabă nimeni, dar ai vrea să răspunzi?
Dacă am ceva de spus, nu voi aştepta să fiu întrebată.lia-stefan

Lia Ștefan

Mr.Bunny’s Cooking Adventures


alist

Join the Conversation

  1. Felicitari, Lia! Nu pot sa cred ca deja se termina a doua grupa de interni. Bravo si mult succes pe mai departe!

  2. Frumos! O pasiune frumoasa! Succes!

  3. STELA RUSU says:

    Bună ziua ! Mulțumiri calde, din suflet şi cu tot dragul tuturor bloggerilor ! Numai bine mereu & succese pe mai departe, să vă realizați visele & dorințele !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close