Beans on toast, adică fasole pe pâine

188

Recent am văzut câteva episoade din serialul Lie to me, un serial despre niște oameni care pot să citească adevărul ori minciuna în experesiile faciale. Fascinant. Ce legătură are asta cu blogul meu? Personajul principal, doctorul Cal Lightman, mănâncă de două ori pe săptămână (cel puțin) beans on toast, o gustare destul de apreciată (se pare) în Anglia. Beans on toast azi, beans on toast mâine, și uite așa, m-a apucat pofta. Cât să-mi ia să-mi fac și eu acasă? Presupun că foarte puțin, dacă folosesc fasole din conservă.

Eu am folosit fasole roșie dar culoarea e mai puțin importantă.

Pe post de toast, am folosit o ciabatta mică.

Am pus o tigaie pe foc. În tigaie, fasolea, câteva frunze de pătrunjel, trei-patru căței de usturoi marinat în ulei și câteva roșii charry. Am condimentat doar cu piper pentru că fasolea a stat în apă cu sare și prea multă sare nu-i bună.

Am zdrobit usturoiul și roșiile, ca să obțin un strop de sos în jurul boabelor de fasole.

Am lăsat să dea un clocot scurt.

Am despicat ciabatta și am prăjit ușor fiecare jumătate.

Am stropit pâinea cu ulei de măsline și am pus fasole peste ea. Și câteva jumătăți de roșie, proaspete.

Beans on toast ar fi cerut în mod normal și niște brânză rasă pe deasupra, dar am făcut mâncarea pentru Raluca și pentru postul ei. Deci, fără brânză.

Să fiți sănătoși.

Join the Conversation

  1. Eu ADOR FASOLEA! Imi place cu carnat,cu ciolan,supa,frecata sau pur si simplu fiarta doar.
    Mai am o bucata de ciolan in fridiger si niste carnat afumat. Hmm oare ce ar merge mai bine? Un ciolan cu fasole sau un bobgulas?!:D

  2. Şi eu tot în Lie to Me am văzut asta şi mi s-o făcut poftă. :)))

  3. adihadean Author says:

    bune și serialele la ceva:)

  4. Da fasole frecata ai incercat unsa pa pita si ornata cu rosii sau ce vrei tu?

  5. CountAdy, cum faci bobgulas?
    Codeus, mie imi place ornata cu patrunjel verde presarat pe felie, si cum am mancat la Crama la Sibiu, langa o cana de lut cu vinul casei, o felie de pita unsa cu fasole frecata/batuta/iahnie/pate de fasole cu felii subtiri de castravete proaspat si ceva boia presarata deasupra… mmmmmm…

  6. adihadean Author says:

    Mortyse, poți încerca varianta asta: https://adihadean.ro/2009/03/my-friend-bob-bob-gulyas/

  7. Cu branza rasa pe deasupra este de asemenea foarte gustoasa, combinatia de gusturi etc. Insa imi pare mai grasa uneori si in combinatia asta imi da senzatia ca ma misc asemeni unui elefant greu. Nu stiu de ce.

  8. Mmm, pare simplu, atrăgător şi gustos. Mâine fac şi eu :D

  9. asa frumos i-ar sta retetei asteai intr-o categorie speciala numita ” mancaruri de post /vegetariene” .. visez la asa ceva.. :)

  10. Azi gatesc beans on toast!Doar pentru mine!

    1. adihadean Author says:

      Catinca, poftă bună:)

  11. Ce idee simpla si cred foarte gustoasa! Raluca este norocoasa:-)

  12. La mexicani e normal sa mananci fasole la micul dejun – au tot felul de combinatii cu pasta de fasole sau fasole boabe cu tortilla sau cu tostas, evident bine condimentate. Eu am fost foarte fericita acolo!

  13. Chiar ma gandeam sa pregatesc azi niste fasole :) nu strica sa facem si fasole pe paine. Multu’ de idee :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close