Doamnelor, domnilor, dragii mei, rețeta de astăzi este după cum bine știți deja, foarte simplă. Nu vreau să mă complic, vreau să păstrez rețeta aceasta cât mai simplă. Și avem așa, un piept de pui umplut cu o cremă de brânză, cu cozi de ceapă verde, pătrunjel și alte cele. Dar nu vă mai zic, vă scriu ce și cum am făcut. Oricum, la capăt de rețetă aveți și video, deci treaba devine și mai ușoară dacă vreți să mă și auziți.
Iată lista de ingrediente pentru acest piept de pui umplut:
- Piept de pui
- Cremă de brânză
- Cozi de ceapă verde
- Pătrunjel proaspăt / mentă proaspătă
- Usturoi
- Făină
- Ou
- Pesmet
- Sare și piper
Ingrediente pentru garnitură:
- Broccoli
- Conopidă
- Ceapă verde
- Usturoi
- Ardei gras
- Sare și piper
Acest piept de pui umplut se pregătește după cum urmează:
Am luat pieptul de pui, pe care l-am umplut cu o cremă de brânză. Crema asta de brânză nu e doar așa, simplă, ci în ea am adăugat și cozi de ceapă verde, pătrunjel proaspăt, puțin usturoi zdrobit, și câteva frunze de mentă tocate mărunt. După ce am umplut pieptul de pui cu această cremă, l-am tăvălit prin făină, ou bătut și pesmet după care l-am fript bine, pe ambele părți, într-o tigaie, cu oleacă de ulei de măsline.
Cum am pregătit garnitura?
Păi am tăiat legumele, care cum, buchețele, cubulețe, rondele. Am pus la fiert o oală cu apă și sare, în care aruncat conopidă și broccoli, pe care le-am blanșat, adică după ce au fiert câteva minute, le-am transferat într-un vas cu apă cu gheață. De ce am făcut asta, poate vă întrebați? Păi, pentru că-mi doresc, ca broccoli să-și păstreze verdele frumos, pentru că-mi doresc o conopidă crocanta și plăcută ca textură.
Apoi, într-o tigaie cu puțin ulei de măsline, pun ardeiul gras tăiat cubulețe, peste care adaug conopidă, broccoli, usturoi, iar apoi, ce mi-a mai rămas din crema de brânză cu care am umplut pieptul de pui. Apoi niște sare, niște piper și cam asta e treaba.
O treabă pe care teoretic poți s-o faci acasă cam în 20-25 de minute, dacă îți pregătești toate ingredientele la îndemână.
Las rețeta video mai jos.
Rețeta aceasta este din emisiunea – La cină din data de 21.01.2023. Pe mine și pe Ionela puteți să ne urmăriți în fiecare sâmbătă seara, de la ora 21:00 pe Digi.24.