Boulette de crevete

623

Recunosc că începutul de an nu îmi este pe plac. Cred că în mare parte se datorează vremii capricioase. Dar dacă e să văd parte bună a lucrurilor, ei bine atunci mă bucur de faptul că frigul de afară îmi dă prilejul de a petrece mai multe ore  în bucătărie, de a pregăti aperitive, fel principal și deserturi pentru cei dragi. Astăzi poposim la o gustare perfectă pentru toată familia, de la mic la mare: boulette de crevete. Aromate, crocante la exterior și moi la interior, acest aperitiv o să vă garanteze ropotul de aplauze. Este și o idee grozavă pentru  a refolosi piureul rămas și a reduce risipa alimentară, motive suficiente pentru a vă sufleca mânecile și a trece la bucătărit.

 

Ingrediente:

 150 grame creveți decorticați 

 150 grame pește alb

 1 ceapă de mărime medie

 usturoi

 cimbru

 50 grame unt

 300 grame cartofi

 110 grame făină

 110 grame făină de mălai

  2 ouă

  sare, piper

 

Pentru sos am folosit:

 150 grame iaurt

  50 grame ketchup

  50 grame maioneză

  2 lingurițe sos Worcestershire

  Jumătate de linguriță de Tabasco

Pasul 1

Cartofii în coajă i-am fiert în apă cu sare.  Am făcut testul furculiței, când aceasta străpunge cartoful fără prea mare efort din partea noastră înseamnă că avem parte de cartofi fierți. I-am lăsat să se zvânte după care i-am pasat cu pres-pireul, dar la fel de bine puteți să îi pasați cu furculița:

Pasul 2

Creveții decorticați împreună cu peștele alb, eu am folosit șalău, i-am sotat în unt împreună cu usturoiul și ceapa tăiată mărunt. Am asezonat cu sare, piper și cimbru:

Când au fost gata am mărunțit  compziția în blender. Pentru a simți și textura peștelui în bulete vă îndemn să tocați carnea mai grosier.

Pasul 3

Am amestecat cartofii pasați împreuna cu sare, piper și compozitia de pește:

Pasul 4

Cu ajutorul unei linguri am format bile pe care le-am rotunjit cu mâna umezită în apă, le-am dat prin făină, apoi ou bătut și făină de mălai:

Pasul 5

Am prăjit buletele în baie de ulei până au devenit aurii, le-am scos pe o farfurie pe care am așezat hârtie prosop si le-am păstrat la cald cât timp am pregătit sosul:

Pasul 6

Am amestecat iaurtul, maioneza și ketchupul, sosul Worcestershire și tabasco, am scufundat buletele in sos și le-am savurat pe nerăsuflate. Ceea ce vă doresc și vouă!

Să aveți poftă!

Cu drag,

Ioana

 

 

 

Join the Conversation

  1. La prima vedere din poze am zis ca sunt galuste cu prune :)) oricum este foarte buna reteta, tot blog-ul este plin de retete bune. Multumesc pentru postare.

  2. Beautiful! Thanks

  3. Reteta perfecta pentru o petrecere cu cateva persoane.. :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close